TOP

Daka Sport maakt zich los van Euretco

Daka Sport gaat vanaf 1 november 2018 op eigen benen staan. De sportketen werd onder Euretco deels samengevoegd met Intersport, maar het werken vanuit twee formules werd als ‘te beperkend voor het realiseren van de verdere groeiambitie’ gezien.

Vanaf 1 november 2018 gaan alle vestigingen van Daka Sport zelfstandig verder. Het Rotterdamse familiebedrijf heeft onder Euretco tien Intersport-Daka-winkels, vier eigen winkels en een webshop. Door het werken vanuit twee formules lukte het Daka niet om verder te groeien. “Onze kracht zit in de duidelijkheid van onze positionering naar de consument en het zelfstandig ondernemerschap van ons familiebedrijf”, vertelt Daka-directeur Jan-Peter Dankaart in een persbericht. “Beiden passen helaas niet meer bij de ontwikkeling van de Intersport-formule. Tel daar de digitalisering van retail en onze ambitie om een landelijk speler van formaat te worden bij op en je ontkomt er niet aan om deze keuze te maken.”

Daka weekt zich niet alleen los van Intersport, maar ook van Intersport-licentiehouder Euretco. “We hebben er echt alles aan gedaan om aansluiting te behouden bij Euretco, vooral vanwege de voordelen voor onze leveranciers, maar we hebben geen win-win kunnen realiseren. Dan moet je gaan voor eigen visie en koers. Tussen nu en 1 november gaan we er voor zorgen dat onze klanten en leveranciers van de overgang geen enkele hinder ondervinden.”

Daka Sport

Het Rotterdamse familiebedrijf Daka Sport wordt in 1965 opgericht door Peter Dankaart en zijn vrouw Anke, toen 21 en 19 jaar oud. Het bedrijf heeft momenteel veertien winkels door het hele land en ween webshop. Sinds het overlijden van Peter Dankaart in 2017 wordt het bedrijf geleid door zoon Jan-Peter en dochters Esther en Patricia.