TOP

WE schakelt over naar franchising

WE is van plan te gaan expanderen via franchising. De Nederlandse modeketen werkt tot nu toe alleen met filialen, maar wil dit principe los laten om sneller te kunnen groeien. Dit meldt het Financieele Dagblad.

WE is in gesprek met franchisers in Midden-Europa en Turkije. In Nederland en op andere markten waar het bedrijf actief is, blijven alle vestigingen filialen. De samenwerking met partners in nieuwe markten moet bij de winkelketen voor een groeispurt zoeken. Topman Wouter Kolk heeft daarbij goed gelet op de concurrentie in de markt. ‘We leren van de fouten van concurrenten. Esprit en Mexx hebben groot- en detailhandel gemengd. Je ziet ze nu hun eigen franchisers opkopen.’

WE heeft op dit moment 230 winkels in Nederland, België, Luxemburg, Duitsland en Zwitserland. Het bedrijf hoort bij het conglomeraat Logo International waar ook de winkelketens Setpoint en Beldona bijhoren, evenals het merk O’Neill en de groothandel Waalwear. Het bedrijf denkt te kunnen uitbreiden in Midden-Europa en Turkije omdat de collecties een Noord-Europees DNA dragen.