TOP

Ceo Rob van Bilsen weg bij Waalwear Men

Rob van Bilsen is sinds 10 februari uit dienst bij Waalwear Men. De ceo was het oneens met de directie over het te voeren beleid binnen het mannenmodebedrijf. Opvallend detail: directeur Ronald de Waal neemt de positie op zich als voorzitter.

Voor het bedrijf zelf komt het vertrek van Rob van Bilsen niet als een verrassing, legt Dennis Mok, die in november vorig jaar Peter Beringer bij Setpoint opvolgde, uit. Mok vertelt daarbij dat hij door de directie is gevraagd om een ‘aantal algemene zaken binnen Waalwear Men te coördineren’, waaronder de berichtgeving naar de pers. Opvallend is dat directeur van Logo International (eigenaar o.a. Waalwear Men, modeketen WE, Setpoint) Ronald de Waal, de functie als voorzitter op zich neemt, ‘waardoor de lijnen korter worden’, aldus Mok.

Naast Rob van Bilsen is ook Olaf van der Male, die zich sinds kort bezighield met alle activiteiten op het internationale vlak en het private labelsegment, weg bij Waalwear Men. Over zijn vertrek meldt Mok: “Dat heeft te maken met de reorganisatie binnen het bedrijf, waardoor zijn functie is komen te vervallen.”

Op de vraag of het modebedrijf in nood verkeerd, antwoordt Dennis Mok: “De tijden zijn moeilijker dan voorheen, maar het gaat nog steeds goed met het bedrijf. Er is nu duidelijkheid over welke richting we uitwillen met zowel de merken (o.a. Van Gils, Peter van Holland) als de mannenmodeketen Setpoint, die op dit moment gerestyled wordt.”Deze heeft niets te maken met de restyling van de winkels twee jaar geleden. Mok: “Toen knapten we alleen het verouderde concept op, wat op dat moment nodig was. Nu gaan we de winkels radicaal veranderen: een compleet andere look en een aansprekende merkenportefeuille. Verder zullen we een eigen label voor Setpoint produceren, dat vanaf het voorjaar 2011 op de schappen ligt.”