TOP

Charles Vierling weg bij O’Neill

Charles Vierling verlaat volgende maand O'Neill Europe. Zijn taak als adviseur bij het sportswearlabel zit er op.

Charles Vierling was een erg belangrijke man voor ons”, vertelt Adri Zwarthoff, directeur van O’Neill Nederland. “Hij heeft de schoenentak bij O’Neill opgezet en is Europees CEO geweest.” De laatste jaren speelde Vierling als adviseur op de achtergrond een belangrijke rol. Hij heeft nog een aantal grote projecten in het binnen- en buitenland afgerond.

Vierling heeft veertien jaar lang bij O’Neill gewerkt, en was vooral actief aan de modieuze kant van het sportmodemerk. Vanaf 2000 was hij ceo en directievoorzitter van JSI en JSI Shoes, de verantwoordelijken voor het ontwerp, de verkoop en de distributie van de modecollecties van O’Neill.

Zijn vertrek komt niet als een verrassing. “Twee jaar geleden werd al besloten om zijn functie af te bouwen”, weet Zwarthoff. “Toen werd al besloten dat we in 2009 uit elkaar zouden gaan. Er is nog even sprake van geweest dat het een jaartje langer zou doorgaan, maar daar is uiteindelijk toch van afgezien.”

De functie van Vierling wordt niet opnieuw vervuld. Vierling wil in de toekomst nog een aantal jaar werkzaam blijven als zelfstandig directieadviseur en strategisch consultant in de sport- en modebranche.