TOP

Vrouwenmodetrend zomer 2015: geel

Of je er nu blij van wordt of juist niet: op Textilia’s kleurkaarten voor zomer 2015 viel de kleur geel al op en ook in de zomercollecties op de beurzen konden we niet om geel heen.

Lidewij Edelkoort tipte enkele seizoenen geleden al: geel is het nieuwe roze. Wie weet krijgt ze gelijk, want in de zomercollecties voor 2015 is geel een belangrijke tint. Van felgeel en zachtgeel tot oranjegeel. Vooral in de sporthema’s zien we veel geel, bijvoorbeeld in combinatie met zwart en wit. Maar geel wordt ook gebruikt voor vrouwelijke jurkjes met wijde rokken. De klacht van mensen over geel is dat het niet iedereen staat. De kunst is om de zonnige tint te gebruiken als accentkleur in één item of als accessoire. Gele schoenen of een gele tas doen het in combinatie met een ingetogen look al snel goed.

PHILIPP PLEIN Cruise Collection 2015 (8) Oilily (2)s Oliver

Vlnr: Philipp Plein, Oilily, s. Oliver

In de slideshow vind je volop gele inspiratie uit de nieuwste zomercollecties 2015 van Dante 6, Edit & Ella, Oilily, Penn & Ink, Philipp Plein Cruise Collection, Ready to Fish by Ilja Visser, Rock & Royal, s. Oliver en Tara Jarmon.