TOP

Vrouwen lenen het liefst kleding van Máxima of Lieke van Lexmond

Als vrouwen kleren mochten lenen van een bekende Nederlandse vrouw, kiezen ze het liefst voor de modestijl van Máxima of Lieke van Lexmond. Dit blijkt uit een enquête van de site StyletoYou. Ook koopt meer dan de helft het liefst in een stenen winkel.

Kledingadviessite StyletoYou ondervroeg 924 bezoekers over hun shopgedrag. Als je van een bekende Nederlandse vrouw kleding mag lenen dan graag van prinses Máxima, vindt 23% van de Nederlandse vrouwen. Verder zouden zij graag hun garderobe willen ruilen met die van Lieke van Lexmond (19%), Sylvie van der Vaart (16%), Wendy van Dijk (15%) en Carice van Houten (14%).

Miskopen
Verkeerde kleren kopen doen Nederlandse vrouwen massaal: 87% geeft toe wel eens een miskoop te doen. Een veel voorkomende shopfout is het kopen van kleding waar je je uiteindelijk toch niet prettig in voelt of waarvan de maat verkeerd is (7%). Ook blijkt bij een kwart van de vrouwen kleding achteraf toch niet zo goed te staan als zij in eerste instantie dachten.

Figuur
Meer dan de helft van de ondervraagden is niet blij het haar figuur, maar gelukkig zijn er wel delen van hun lichaam die ze kunnen waarderen. De borsten scoren het beste onder 28% van de vrouwen, daarna volgen de benen (22%), buik (16%), billen (15%) en armen (7,8%). Complimentjes krijgen de Nederlandse vrouwen voornamelijk over hun borsten (19%), billen (18%), benen (18%), buik (9%) en gezicht (4%).
Bricks
Ondanks het feit dat online shoppen steeds populairder wordt, blijkt 54% van de vrouwen nog steeds liever in de winkelstraat te shoppen dan online. Slechts een klein deel (15%) geeft de voorkeur aan online shoppen. In totaal shopt 37% af en toe online, gevolgd door 31% regelmatige online shoppers, 20% van de vrouwen shopt zelden online en 11% zelfs nooit.