TOP

Ondernemers geven kabinet een 5,4

Het merendeel van de Nederlandse ondernemers is niet tevreden met het huidige kabinet. De bestuurders van ons land krijgen een magere 5,4, blijkt uit een enquête van het Financieele Dagblad.

Het kabinet mist daadkracht, focus en een meerjarenvisie, zo komt naar voren uit een enquête onder ondernemers van het Financieele Dagblad. Ook wordt de banenmarkt te weinig aangejaagd en de consumptie te weinig gestimuleerd. De grote rem op vooruitgang is voornamelijk de gedoogconstructie met de PVV, vinden ondernemers.

Premier Rutte zelf krijgt een met een 6,5 wel een voldoende van de ondernemers. Ook scoort het huidige kabinet met de 5,4 beter dan het kabinet-Balkenende.

Belastingverlaging zien de meeste ondervraagden niet als de beste oplossing voor de huidige economische situatie. De meesten geven de voorkeur aan het bevorderen van de koopkracht, het hervormen van de woningmarkt en extra werkgelegenheid.

Een opvallende onderzoeksuitkomst is dat het grootste deel van de ondernemers zich niet vertegenwoordigd voelt, niet door het kabinet en ook niet door werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB Nederland.

Wat vind jij? Is dit kabinet-Rutte goed voor de Nederlandse retailer? Laat je reactie achter.