TOP

Vrouwen denken 91x per dag aan mode

Britse vrouwen denken gemiddeld 91 keer per dag aan mode. Dat blijkt uit onderzoek van de Britse webshop Very.co.uk. Dat is bijna vijf keer meer dan mannen aan seks denken.

Volgens het onderzoek van Very.co.uk denken Britse vrouwen 1 uur en 19 minuten per dag aan iets modegerelateerd, zoals de nieuwe wintercollectie van een merk, een gepland winkeluitje of de kleding van een collega. Omgerekend komt dat neer op elke 11 minuten en 23 seconden. Een derde van de vrouwen kijkt minstens zes keer per dag op modesites.

Regionaal

Er zijn wel verschillen per regio. Vrouwen uit Birmingham denken 117 keer per dag aan mode, die uit Londen 108 keer en vrouwen uit Cardiff ‘maar’ 68 keer. Verder blijkt dat 11% van de ondervraagde Britse vrouwen meer aan mode denkt dan aan familie, vrienden of werk.

Mannen en seks

Daarnaast heeft een recente studie van de Universiteit van Ohio uitgewezen dat mannen niet om de zeven seconden, maar ‘slechts’ om het anderhalf uur aan seksuele handelingen of naakte vrouwen denken. Dat is 19 keer per dag. Wanneer deze twee onderzoeken met elkaar worden vergeleken, kun je de conclusie trekken dat vrouwen vijf keer meer dan mode denken dan mannen aan seks.