TOP

Vrouwen blij van opruimen kledingkast

De komst van de lente is voor veel vrouwen de aanleiding om hun kledingkast op te ruimen. Ruim 80% van de vrouwen gaat hiermee aan de slag en ze worden er ook blij van. De website Styletoday.nl vroeg 267 bezoeksters naar hun opruimgedrag.

Ongeveer een derde van de vrouwen gaf aan een ‘opgeruimd humeur’ te krijgen van een opgeruimde kledingkast. Daarnaast krijgt 28% zin om te shoppen en 17% van de ondervraagde vrouwen wordt blij van teruggevonden kleding.

Chaos

De kledingkast wordt overigens niet alleen in de lente grondig opgeruimd. Van alle vrouwen doet 31% dit zelfs elke maand. Het opruimen betekent vooral orde scheppen in de chaos. Want kleding weggooien, dat doet iets meer dan de helft van de ondervraagden liever niet. Spijt krijgen is voor 32% van de vrouwen reden om kleding te houden en 8% is te veel gehecht aan haar kledingstukken. Daarnaast hoop 5% ooit weer in de kleding te passen. Wegdoen van kleding

De 47% die haar kleding wel weggooit, doet dit vooral in een openbare kledingcontainer (36%), gevolgd door het weggeven aan een goed doel (21%), weggeven aan vrienden (16%) of naar de kringloop (15%). Slechts 8% biedt haar kleding te koop aan op internet en 3% gooit het in haar afvalbak.

Afgedragen

Als er toch kleding wordt weggegooid, dan zijn ondergoed en sokken het eerst aan beurt. 43% gooit deze kledingstukken binnen een jaar weg, tegenover 35% die juist meerdere jaren met ondergoed en sokken doet. 32% draagt niets langer dan drie jaar, omdat ze vindt dat kleding uit de mode raakt of tegen die tijd echt afgedragen is.