TOP

Vooruitblik mannenmodespecial: winkelreportage Suitsupply in New York [Interview]*

Pakkenspecialist Suitsupply heeft inmiddels winkels over de hele wereld. In de New Yorkse wijk Soho lopen zelfs de grootste sterren bij Suitsupply binnen.

Het is even zoeken naar de Suitsupply-winkel in de chique Mercer Street in de New Yorkse wijk Soho. Logisch, want Suitsupply zit niet op de begane grond. Wie de ingang heeft gevonden, wordt door een smetteloos geklede jongen in een prachtige ouderwetse lift naar de tweede of derde verdieping (de winkel) of de vijfde verdieping (de personal shopping floor) gebracht. Als de liftdeuren opengaan, kun je niet anders dan onder de indruk zijn van de grote, lichte ruimte, die smaakvol is ingericht met vintage meubelen en stijlvolle vitrinekasten.

Designated shoppers

“Huren op de tweede verdieping is een stuk goedkoper dan op de begane grond”, legt hoofd marketing Nish de Gruiter uit. “Ook heeft het een verrassingselement, je weet als klant niet wat je boven kunt verwachten. Bovendien krijgen we door deze locatie alleen de zogenaamde designated shoppers over de vloer, mensen die speciaal voor ons komen.”

Beroemde klanten

Inmiddels kan de winkel in Mercer Street mensen als acteur Leonardo DiCaprio en zanger John Mayer tot zijn vaste klantenkring rekenen. Op deze dinsdagmiddag bladeren op de personal shopping floor twee stijlvol geklede jongemannen door een catalogus, beneden in de winkel lopen allerlei mannen rond, van jong tot oud en gekleed van casual tot klassiek. De Gruiter: “Dat is het leuke van New York. Van jongens die net met hun eerste baan beginnen tot ceo’s en celebrities: je weet nooit wie hier binnenkomt.”  

De hele winkelreportage van Suitsupply staat in de mannenmodespecial, die op dinsdag 20 januari verschijnt.