TOP

Vliegende start voor Dutch Forces

Afgelopen zondag vond op Vliegbasis Volkel de kick-off plaats van het nieuwe Nederlands modemerk, Dutch Forces. Deze kledinglijn voor heren is ontwikkeld door Oger met de medewerking van het Ministerie van Defensie. Onder het toeziend oog van de Nederlandse krijgsmacht en modeminnend Nederland werd een deel van de eerste Dutch Forces collectie voor de herfst/winter van 2010 geshowd.

In een hangar en tussen de F16’s werd het merk Dutch Forces toepasselijk aan het publiek gepresenteerd. Met gebruikmaking van alle originele details, de echte kleuren en authentieke decoraties geeft Dutch Forces een eigentijdse high fashion interpretatie van de sfeer en beleving van Marine, Landmacht en Luchtmacht. Zo is de statige adelaar van het 311 Squadron te ontdekken op originele flightjackets. De maritieme romantiek en de nobele traditie van de Hr. Ms. De Ruyter is tot uitdrukking gekomen in shirts, colberts, jackets en battletrousers. En de robuuste wilskracht en het atletische karakter van de Luchtmobiele Brigade is verankerd in cool casuals en actuele dress interpretaties van het ‘dagelijks tenue’.

Vijf collecties

Ontwikkeld door Oger onder auspiciën van het Ministerie van Defensie, tekende Cars Jeans & Casuals, Sports Vintage, The Regimental Club, Koninklijke Jansen Post en Cocx en KingCap voor de vijf collecties (The Casual Collection, The Sports Collection, The Watch Collection, The Cap Collection en The Dutch Regimental Collection) voor herfst/winter 2010. Alle collecties zullen na de zomer in een breed scala van modewinkels in Nederland te koop zijn.

Modevertaling

Oger Lusink, naamgever en eigenaar van de Oger Fashion Group, benadrukte afgelopen weekend dat de nauwe samenwerking met het Ministerie van Defensie tot een uniek resultaat heeft geleid. “Het militaire uniform is van oudsher een onuitputtelijke bron van inspiratie voor iedere modeontwerper. Bovendien staan de krijgsmachtonderdelen voor moed, karakter en kameraadschap. Elementen die we hebben doorvertaald naar mode.” Deze doorvertaling zien we terug in de Sports collection van Sports Vintage BV. Ski en snowboardgear zijn geïnspireerd op de Nederlandse Special Forces. Hoodies, track- en trainingspakken zijn klaar voor actie. En er is ook sportsfashion. Zoals jacks gedecoreerd met badges, nummers en symbolen van alle krijgsmachtonderdelen.

Bekijk de video van de catwalkshow

T:0183-588880
I: info@dutchforces.com
Contactpersoon: Friso Cramer
T. 0299 471151
M. 06 10881285