TOP

Vijf do it yourself-tips voor je winkelinterieur

Een nieuwe lamp, kapstok of muurdecoratie brengt al gauw extra sfeer in een winkel. Wil je niet je geld hierin investeren? Steek dan zelf de handen uit de mouwen. Textilia geeft je wat simpele tips waardoor het lijkt of jouw winkel een metamorfose is ondergaan.

Vijf do it yourself-ideeën voor de inrichting van jouw winkel:

Lampenkap van oude kleerhangers

Sommige winkeliers denken dat ze niets meer kunnen met oude kleerhangers en stoppen ze in een bak voor de deur die voorbijgangers gratis mee mogen nemen. Ook al maak je hier genoeg klanten blij mee, je kunt de hangers ook zelf hergebruiken. Maak er bijvoorbeeld een lamp van.

Benodigdheden: kleerhangers, ijzerdraad of een fietswiel zonder spaken, tie-wraps,  lamp, fitting en een snoer.

 

Kledingrek van een boomstam

Soms heb je echt even de behoefte om lekker te genieten van de natuur. Onder werktijd gaat dat natuurlijk moeilijk. Maar hier is de oplossing: gebruik stevige takken om je kleding aan op te hangen. Weg met dat ijzeren kledingrek en op naar het bos!

Benodigdheden: een stevige tak en een touw om hem op te hangen aan het plafond.
Tip: met een spuitbus met verf kan je de boomstam een andere kleur geven.

 

Posters ophangen met kleerhangers

Ja, daar zijn ze weer: de kleerhangers. Maar nu is het de bedoeling om de variant te gebruiken met de ijzeren klipjes. Bevestig ze aan de muur met spijkers en hang er – in plaats jeans –  leuke posters aan.

Benodigdheden: spijkers, kleerhangers met klipjes en posters
Tip: posters bestellen via internet is vaak duur. Struin daarom vintagemarkten af of zoek zelf op internet leuke plaatjes en print ze uit.

 

Leuk voor bij de kassa

Bewaar glazen potjes en flessen. Is het lente? Doe er dan een bloemetje in. Tijdens de zomer is het leuk om ze te vullen met zand en schelpen. En in de winter maak je je winkel extra gezellig door er een kaarsje in te stoppen. Zet de flesjes neer op de kassameubel of hang ze met een touwtje aan het plafond.

Benodigdheden: glazen potjes of flessen, een touwtje en decoratie, zoals bloemen, schelpen met zand of kaarsjes.

 

Ladder of trap met schoenen en sieraden

Heb je nog ergens een oude ladder of trap in de schuur? Mooi. Verf deze in een kleur naar keuze en hang of zet hier je schoenen en sieraden op.

Benodigdheden: trap of ladder, verf
Tip: Het is ook leuk om sjaals aan je ladder of trap te knopen.

 

Beeld: Pinterest