TOP

Vier Nederlanders in top 500 invloedrijkste modemensen

In de top 500 die de website Business of Fashion elk jaar samenstelt staan 4 Nederlanders. Of eigenlijk 6.

De website Business of Fashion stelt jaarlijks een lijst samen van de 500 invloedrijkste mensen in de mode wereldwijd. In de lijst worden ook 4 plekken bezet door Nederlanders.

Iris van Herpen – modeontwerper. In het buitenland oogst Van Herpen veel lof met haar ontwerpen. Lady Gaga, Beyoncé en Tilda Swinton dragen haar creaties. Op 7 november 2016 opent Iris van Herpen haar eerste tentoonstelling in de Verenigde Staten.

Inez van Lamsweerde & Vinoodh Matadin – modefotografen. Worden veel gevraagd voor grote internationale bladen en modemerken. Op hun cv staan magazines als Vogue en Harper’s Bazaar en schoten ze campagnes voor merken als Balenciaga, Dior, Isabel Marant en Louis Vuitton.

Jop van Bennekom & Gert Jonkers – oprichters van het magazine Fantastic Man, dat al sinds 2005 bestaat. ‘Een toewijding aan onopgesmukte beelden en verhalen van echte mensen, zonder de gangbare bedrieglijke hoogglans van modemagazines. Een verzet tegen nepheid.’, aldus een portret in De Groene Amsterdammer.

Anna van Ravenstein Cleveland – model met een Amerikaanse moeder (model Pate Cleveland, muze van Dali) en een Nederlandse vader (Paul van Ravenstein, fotograaf). Geboren in Nederland, maar opgegroeid in Italie en Amerika.