TOP

Venlo proeftuin winkelen van de toekomst

De gemeente Venlo gaat een proeftuin creëren waar nieuwe innovatieve winkelconcepten in de praktijk getest kunnen worden. Het gaat om een samenwerkingsproject tussen winkeliers, vastgoedeigenaren en andere retailpartners.

De proeftuin in Venlo rond het winkelen van de toekomst speelt in op de problemen in de retail als gevolg van de economische omstandigheden, het veranderende koopgedrag van consumenten, de opkomst van online winkelen en de groei van het aantal leegstaande winkelpanden. Het project moet de binnenstad van Venlo versterken.

Gunstige huur 

Het project wil retailers die op een innovatieve manier hun producten aanbieden, uitnodigen om in Venlo te komen ondernemen. De producten worden bijvoorbeeld via een lcd-scherm getoond en kunnen vervolgens worden besteld en thuis afgeleverd. Door de samenwerking met alle partijen ontstaan er gunstige huurvoorwaarden, optimale communicatie en ruimte om te experimenten met vernieuwende retailtechnieken. De winkelpanden worden tegen een aantrekkelijk tarief en voor relatief korte periodes verhuurd, ondersteund met collectieve marketingactiviteiten. Venlo zou met 33 grote partijen in gesprek zijn om zich tijdelijk in het centrum te vestigen. 

Intentieovereenkomst

Het project is een initiatief van Venlo Partners. Op maandag 25 maart is een intentieovereenkomst getekend met partners als CBW-Mitex en LG Electronics, die de technische ondersteuning levert aan de bedrijven die gaan testen in Venlo.