TOP

Veja viert nieuwe runner met pop-up hardloopwinkel

Veja opent een pop-up runnerstore om de lancering van zijn nieuwste milieuvriendelijke hardloopschoen te vieren, de Marlin. De tijdelijke winkel blijft de hele zomer open en is te vinden in conceptstore Darwin in Bordeaux, die eerder al de primeur als Veja’s eerste reparatie- en recyclinghub had.

Om de komst van de nieuwe hardloopschoen – die nog lichter en milieuvriendelijker is – te vieren, verzamelt Veja in deze pop-up van twintig vierkante meter een aantal merken en producten die verband houden met de hardloopwereld. Naast de eigen Marlin zijn er merken verkrijgbaar als Patagonia, Girlfriend Collective, NOSC, Miir en Rawbite, in combinatie met een aantal boeken over de runnersport.

Marlin

De Marlin is Veja’s tweede duurzame hardloopschoen. Het Franse sneakermerk bracht eerder al model Condor uit om te laten zien dat goede performanceschoenen ook zonder plastic gemaakt kunnen worden. De minimalistische constructie en de spitse middenzool zorgen voor een gevoel van snelheid en comfort. Twee L-Foam-inzetstukken in de voorvoet en het hielkussen absorberen schokken. Die inzetstukken zijn gemaakt van dertig procent natuurlijk Braziliaanse latex. De Marlin is gemaakt in Brazilië en is voor 62 procent van biologisch geproduceerd en/of gerecycled materiaal. De schoen bevat wilde rubber uit de Amazone, gerecyclede plastic flessen, ricinusolie, suikerriet en rijstafval.

Beeld: Ory Meuel