TOP

Veel bedrijven niet voorbereid op Mexicaanse griep

Een ruime meerderheid van de Nederlandse bedrijven is niet voorbereid op de Mexicaanse griep. Wanneer wel griepmaatregelen genomen worden, blijkt het personeel slecht op de hoogte te zijn.

Uit onderzoek van NationaleVacaturebank.nl onder meer dan 500 respondenten, blijkt dat veel bedrijven geen protocol hebben, mocht een grieppandemie uitbreken. Uit het onderzoek blijkt ook dat bijna 70% van de werkende Nederlanders niet bang is om op het werk besmet te worden met het virus.

Ondanks het toenemend aantal gevallen van de Mexicaanse griep in Nederland nemen nog weinig Nederlandse bedrijven maatregelen. Organisaties die wel maatregelen voeren hebben te kampen met werknemers die de genomen voorzorgsmaatregelen negeren (31%).

Uit een onderzoek van uitzendorganisatie Start People blijkt dat de communicatie over de Mexicaanse griep in bedrijven en organisaties gebrekkig is. Bijna vierduizend werknemers werden voor het onderzoek ondervraagd. De meeste bedrijven zeggen maatregelen te hebben genomen. Maar twee derde van de werknemers denkt dat het bedrijf waar zij werken geen maatregelen heeft genomen of weet niet of dat is gebeurd. ”Dit geeft aan dat er iets schort aan de interne communicatie en voorlichting binnen organisaties over dit thema”, stelt Raymond Puts, commercieel directeur van Start People.

Neemt u voorzorgsmaatregelen tegen de Mexicaanse griep? Doe de 
poll op onze homepage of laat hieronder een reactie achter.