TOP

Van Heelsbergen schuldeiser bij eigen Hans Textiel?

Hans van Heelsbergen heeft zich als schuldeiser gemeld bij zijn eigen, onlangs failliet verklaarde discountformule Hans Textiel. Dit meldt Retailnews.

Moederconcern Body Textiel, ook eigendom van Hans van Heelsbergen, liet tot drie weken voor het faillissement pandrechten vestigen op vorderingen, voorraden en de inventaris van Hans Textiel. Zo laat curator Jeroen Princen in zijn eerste verslag weten.

Rechtsgeldig
Mochten de pandrechten rechtsgeldig worden verklaard, dan ontvangt Van Heelsbergen via het moederconcern onder anderen de opbrengsten van de verkoop van de voorraad uit 63 winkels en een boedelbijdrage van drie ton. De curator verwacht niet dat het zo’n vaart zal lopen, aangezien het verboden is om in aanloop naar een faillissement geld aan een onderneming te onttrekken en zo andere schuldeisers te benadelen.

Schulden
Volgens het verslag zijn er nog 245 schuldeisers die samen recht hebben op zo’n 1,85 miljoen euro. De belastingdienst moet nog ruim twee ton van de keten ontvangen, maar dat bedrag zal naar verwachting nog oplopen door de omzetbelasting over de eerste drie maanden van 2011.