TOP

Utrechtse winkeliers maken zich hard voor koopzondag

Er moet een wekelijkse koopzondag in Utrecht komen, dat vindt een meerderheid van de Utrechtse winkeliers. Met een handtekeningenactie wil de speciaal opgerichte actiegroep 'Utrechtwilelkezondagopen' de gemeente overtuigen koopzondagen toe te staan.

De actiegroep ‘Utrechtwilelkezondagopen’ stuurde begin deze week een bon naar bewoners waarmee steun kan worden betuigd. Deze handtekeningenactie en een actie op Facebook moet het plan extra kracht bijzetten. Opvallend detail: de steunbetuigers kunnen een iPhone of een spiegelreflex camera winnen door de toepasselijke slagzin af te maken ‘met een wekelijkse koopzondag in Utrecht..’ De handtekeningen worden op 5 juli aan de gemeenteraad aangeboden.

Alleen Utrecht nog
Van de vier grote steden Amsterdam, Rotterdam en Den Haag beschikt alleen Utrecht nog steeds niet over een wekelijkse koopzondag. Voor winkeliers betekent dit meer omzet maar vooral een einde aan de oneerlijke concurrentie van de andere steden.

Referendum
In 2005 besloot de gemeenteraad na een referendum onder inwoners dat het aantal koopzondagen in de stad beperkt blijft tot één per maand. Winkelier mogen wel op zes extra zondagen voor bijvoorbeeld feestdagen zoals Kerstmis hun deuren openen. Utrechtse supermarkten mogen al wel elke zondag open.