TOP

Unlimited Sport Group koopt Tenson

Unlimited Sports Group (USG) is de kersverse eigenaar van Tenson. Het Nederlandse modeconcern kocht het merk van de Zweedse investeringsmaatschappij EQT.

USG maakte de aankoop gisteren, 30 maart, bekend. Aandeelhouder en ceo Jos Gillebaard spreekt enthousiast over de overname: “Tenson is een fantastisch merk met een rijke historie en een sterk distributiekanaal binnen Noord-Europa. Daarnaast heeft het merk sterke doorgroeimogelijkheden binnen en buiten de Europese markt. Tenson versterkt onze andere merken in het outdoorsegment en sluit goed aan hun lifestylegevoel. Kortom, deze overname past goed bij onze ambities om verdere groei binnen de sport-, outdoor- en lifestylemarkt in Europa.

Synergie
Ceo van Tenson International, Johan Lövqvist: “We zijn erg blij met onze nieuwe eigenaar, die nieuwe groeimogelijkheden voor het merk biedt en de restyling van Tenson continueert. Daarnaast zal er een goede synergie ontstaan op het gebied van marketing, design en distributie.”

Wie is USG
USG is eigenaar van sportketens Aktie Sport, Perry Sport, Time Out Sport en de Belgische retailer Primo met in total 272 winkels. Daarnaast is het Nederlandse bedrijf eigenaar van de merken INQ, SPEX, Wildebeast en Athlete en heeft licenties voor Le Coq Sportif, Ellesse, Pantofola d’Oro, Diadora, Admiral, Helly Hansen, Champion, Maui&Sons en Cars Footwear in verschillende landen.