TOP

Uitverkoop België start met hoge kortingen, My Jewellery lanceert sportcollectie en verlies Primark loopt op door winkelsluitingen

De uitverkoop in België start met hoge kortingen, My Jewellery heeft een sportcollectie gelanceerd en het verlies van Primark loopt op door winkelsluitingen. Dat en meer lees je in het nieuwsoverzicht van 4 januari.

Uitverkoop België start met hoge kortingen

De Belgische uitverkoop, solden, is maandagochtend van start gegaan met hoge kortingen om klanten te lokken. Dat meldt De Morgen. “Klassiek starten de solden met kortingen rond de 30 procent, nu zal dat tot 40 procent zijn”, zegt Isolde Delanghe van brancheorganisatie Mode Unie. Drie op de vier handelaars denkt desondanks minder te zullen verkopen. Uit een rondvraag onder zelfstandig moderetailers blijkt dat zij met grote voorraden kleding zitten. Zo zou zo’n 70 procent van de winkeliers nog meer dan de helft in stock hebben hangen Het winterseizoen valt hoe dan ook in het water, zelfs als de koopjesperiode de komende weken goed loopt, schrijft de krant. Liefst 83,4 procent van de zelfstandigen heeft minder verkocht dan tijdens het winterseizoen vorig jaar. Mode Unie vreest een bloedbad in de sector, met 15 procent faillissementen.

Verlies Primark loopt op door verplichte winkelsluiting

De Ierse fastfashionketen Primark kijkt tegen een groot verlies aan nu door de coronamaatregelen 253 fysieke winkels zijn gesloten. Daar zitten 13 Nederlandse filialen tussen. Dat meldt onder meer Nu.nl .nl op basis van een bericht van moederbedrijf Associated British Foods. Het gaat om 64 procent van het totale winkeloppervlak van het concern. Primark heeft geen webshop. De aangescherpte coronamaatregelen in het Verenigd Koninkrijk en Ierland leiden er volgens het concern naar eigen zeggen toe dat het verlies in het lopende boekjaar oploopt tot 650 miljoen pond, ruim 720 miljoen euro. Eerder ging het bedrijf nog uit van een negatief resultaat van 430 miljoen pond.

Hoofdkantoor Wehkamp gaat verhuizen

Het online warenhuis Wehkamp gaat verhuizen, wel binnen de vestigingsplaats Zwolle. Dat meldt de Stentor, nadat afgelopen weekend bekend werd dat de online speler al sinds augustus extra kantoorruimte huurt in Amsterdam. “Het is voor ons nooit een vraag geweest of we uit Zwolle zouden vertrekken”, zegt woordvoerster Jennita van Herrikhuijzen tegen de Stentor. ”Wehkamp is al decennia lang een Zwols bedrijf. We zijn trots op de regionale functie die we als werkgever hebben.” Wehkamp zoekt een andere kantooromgeving, omdat in het afgelopen coronajaar bleek dat thuiswerken goed mogelijk is. Die nieuwe locatie moet voldoen aan de ‘nieuwe wensen van de medewerkers’, maar wat dat inhoudt wil de woordvoerder niet toelichten. Het is nog niet duidelijk waar het nieuwe hoofdkantoor in Zwolle komt. Wehkamp heeft een bewogen jaar achter de rug. Waar retailexperts het bedrijf een zwaar jaar voorspelde door concurrentie van onder meer Bol.com en Amazon, blijkt de coronapandemie Wehkamp juist wind in de zeilen gegeven. In maart 2020 maakte het bedrijf bekend dat de nettowinst in het boekjaar 2019/2020 steeg met 50 procent tot 24 miljoen euro en nu is al duidelijk dat 2020/2021 dat gaat overtreffen. Vooral de non-fashion verkoop schoot omhoog, opvallend omdat mode altijd als het vlaggenschip van het bedrijf gold.

My Jewellery lanceert sportcollectie

Het van oorsprong Nederlandse sieradenmerk My Jewellery heeft vandaag de eerste sportcollectie gelanceerd. Dat meldt het merk in een persbericht. De lijn heet Fit at home en bestaat onder meer uit basic shirts, sportbeha’s, hoodies en sportleggings, maar ook accessoires als thermoflessen en sokken. De items zijn bedoeld voor verschillende soorten sport, van cardiotraining tot yoga en pilates. De maten gaan van XS tot XL, de prijzen liggen tussen de €9,95 voor een paar sportsokken en €34,95 voor een hoodie. My Jewellery is opgericht in 2011. Het merk heeft inmiddels 15 winkels en er werken meer dan 300 mensen bij het ecommercebedrijf.

Foto’s: My Jewellery