TOP

Uitverkochte zaal voor Dyanne Beekman

Zaterdag 6 september was het dan zover: de 'officiële' aftrap van het wintermodeseizoen tijdens de Mitex Style Guide Night. Modecentrum Brandboxx in Almere was helemaal uitverkocht, ruim 600 retailers en hun personeel uit alle hoeken van het land kwamen op deze avond af.

Met busladingen tegelijk stroomde Brandboxx in Almere klokslag 19.30 uur vol. Uit alle regio’s waren modeondernemers met hun personeel afgereisd naar de Mitex Style Guide Night om te genieten van een voorproefje van de nieuwe wintermode.

Charlotte Bik opende de avond met een overzicht van de trends die we komende winter in de winkel gaan zien. Ze deed dat aan de hand van de trendprognoses uit onder andere Textilia, met de verschillende moodboards waarin kleuren, stoffen en vormen in verschillende sfeerbeelden worden getoond.

De praktische invulling van de trends kwam uit de koker van Dick van der Niet. Hij vertaalde de trendprognoses in drie sfeerbeelden die we kunnen verwachten. Bij elk beeld verschenen twee modellen op de catwalk, met bijpassende visagie, brillen, accessoires en kapsels. Zeker voor mensen op de winkelvloer was dit een interessant deel. Van der Niet liet zien hoe je de trend aan je klant kunt uitleggen, en hoe je het in de winkel kunt verkopen met de juiste accessoires en in de juiste combinaties.

De finale van de avond was gereserveerd voor Dyanne Beekman. Haar nieuwe collectie ligt net bij C&A, toch had zij de tijd gevonden (en heel veel energie!) om het publiek te bestoken met prikkelende vragen en ideeën. Identiteit en imago, daar draait het allemaal om in de mode, betoogde zij. ‘Zorg dat je de klant herkent, naar hem luistert en hem eerlijk advies geeft.’

 

Nog even terugblikken op de thema’s die tijdens de Style Guide Night langskwamen? Op Style Guide 2008 kun je alle sfeerbeelden nog eens rustig bekijken.