TOP

Tweedehandsplatform Essentiel Antwerp, Milaan heeft duurste winkelstraat en Alessandro Michele weg bij Gucci?

De geruchten gaan dat Alessandro Michele, de creatief directeur van Gucci, het modehuis na bijna acht jaar zal verlaten. Verder lanceert Essentiel Antwerpen een tweedehandsplatform voor de eigen collecties en heeft Milaan de winkelstraat met de hoogste vierkante meterprijzen in Europa. Dit en meer lees je in het nieuwsoverzicht van 23 november.

Credit beeld: Essentiel Antwerpen

Essentiel Antwerpen lanceert tweedehandsplatform

Essentiel Antwerp lanceert online platform Re-ssentiel waar Nederlanders tweedehands items van het Belgische modelabel kunnen kopen. “Onze kledingstukken worden ontworpen om lang mee te gaan. Ik ben dan ook ontzettend blij dat items van Essentiel Antwerp de kans krijgen op een tweede leven. Zo wordt ontwerpen twee keer zo leuk”, aldus mede-eigenaar en ontwerper Inge Onsea in een persbericht. Volgens het modebedijf is Essentiel het eerste Belgische label dat de eigen collecties tweedehands gaat verkopen.

Coef Men naar Eindhoven

Coef Men gaat een vestiging openen in Eindhoven. Dit bevestigt het Nijmeegse mannenmodeconcept aan Textilia. De winkel komt op de voormalige locatie van Claudia Sträter aan de Rechtestraat in de Brabantse stad. Het ruim 500 vierkante meter tellende pand zal grondig worden verbouwd om naar verwachting in maart 2023 open te gaan. Het wordt de zesde vestiging voor Coef dat al winkels heeft in Nijmegen, Arnhem, Leidschendam, Leiden en Utrecht.

Milanese shoppingstraat heeft hoogste huurprijs van Europa

De Via Monte Napoleone in Milaan is volgens onderzoek van vastgoedbedrijf Cushman & Wakefield de winkelstraat met de hoogste huren van Europa. Fashion Network, dat het rapport in handen heeft, meldt dat de huren aan Via Monte Napoleone dit jaar met 7 procent zijn gestegen vergeleken met 2019. Retailers betalen er maar liefst 14.547 euro per vierkante meter per jaar.

Met deze prijzen verdringt Milaan Londen van de eerste plek. Jarenlang was New Bond Street in de Britse hoofdstad de winkelstraat met de hoogste huurprijs per vierkante meter per jaar. De huurprijzen zijn daar sinds corona gedaald naar gemiddeld 13.160 euro per m2. Op de derde plek staat de Champs Élysées in Parijs met iets meer dan 10.000 euro per vierkante meter per jaar. Dit is een 4 procent daling vergeleken met 2019.

Wereldwijd is Fifth Avenue in New York de allerduurste straat om een winkel te huren met een pijnlijke 21.076 euro per vierkante meter per jaar. Op de tweede plek wereldwijd vinden we Hong Kong’s Tsim Sha Tsui waar 15.134 euro per m2 in rekening wordt gebracht.

Vertrekt Alessandro Michele bij Gucci?

Na bijna acht jaar gaat creatief directeur Alessandro Michele weg bij Gucci. Dit wordt althans gespeculeerd door verschillende internationale media als WWD, Vogue en La Republicca. Onder de romantische en genderfluïde leiding van Michele groeide Gucci uit tot een van de meest geliefde merken bij een groot en divers publiek. Tegenvallende omzetcijfers en Micheles weigering om een nieuwe creatieve invalshoek voor de collecties te kiezen, zouden de redenen zijn voor het ontslag van de Italiaan. Kering, het moederbedrijf van Gucci, heeft nog niet gereageerd op de geruchten.