TOP

TV-Tip: Lidewij Edelkoort te gast bij Zomergasten

Dit jaar mocht trendwatcher Lidewij Edelkoort aanschuiven bij het populaire televisieprogramma Zomergasten. Zondag 12 augustus was ze te gast. Uitzending gemist? Kijk 'm hier terug...

“Ik heb nog niet precies een thema voor mijn avond”, vertelt Lidewij Edelkoort in een interview met NRC Handelsblad. “De accenten zullen liggen op het landschap. Op melancholie en op de manier waarop we dit tijdsbestek beleven. Natuurlijk zal het gesprek gaan over trends, maar dat is vooral omdat alles wat ik doe daarmee te maken heeft en ik niet op een andere manier kan nadenken. In het beste geval wordt de uitzending een levend trendboek.”

Over Zomergasten
Zomergasten is vanaf 22 juli te zien op Nederland 2. De presentatie van Zomergasten is in handen van de Vlaamse filosoof, muzikant en tv-maker Jan Leyers. Leyers nam het stokje over van Jelle Brandt Corstius, die na twee seizoenen stopte met de presentatie van het programma. Andere gasten die al zijn geweest zijn zanger en componist Henny Vrienten, cabaretier Micha Wertheim en socioloog Jolande Withuis. De laatste zal waarschijnlijk terugekeren omdat haar uitzending gestaakt werd na een migraine-aanval. Na Lide Edelkoort komen nog aan bod Alcatel-Lucent-topman Ben Verwaayen en schrijver én oud-Zomergastenpresentator Adriaan van Dis.

Over Edelkoort
Lidewij Edelkoort (62) is trendvoorspeller en ontwerper. Ze was van 1999 tot 2008 directeur van de Design Academy Eindhoven. Mannenmoderedacteur Lideweij Bosman interviewde de trendwatcher een jaar geleden in haar loft bij de Amsterdamse Hortus over het nieuwe ouder worden, de recessie en het veel besproken 2012.