TOP

Tumble ‘n Dry steunt goed doel

Kindermodemerk Tumble 'n Dry bestaat vijf jaar en viert dat op een bijzondere manier.

Met de verkoop van een speciale limited edition denim steunt Tumble ‘n Dry Stichting Stop Kindermisbruik in haar strijd tegen kinderen in de gedwongen seksindustrie. Per verkochte denim zal Tumble ‘n Dry € 5,- aan het goede doel schenken.

Stop Kindermisbruik werd in 2008 opgericht om kinderhandel en kinderprostitutie te stoppen. Door steun van de organisatie worden minderjarige meisjes gered uit bordelen, massagesalons en karaokebars, opgevangen en gerehabiliteerd. Stop Kindermisbruik steunt elf partnerorganisaties en is werkzaam in Bangladesh, Brazilië, Cambodja, China, de Filippijnen, India, Kameroen, Nederland, Nepal en Thailand. Sinds de oprichting heeft Stop Kindermisbruik de redding van meer dan 1.500 en re-integratie van meer dan 2.200 meisjes mogelijk gemaakt. Froukje de Both, Arjan Erkel, Glennis Grace, Vivian Reijs, Wesley Sneijder, Yolanthe Sneijder Cabau, Jim Bakkum en Bettina Bakkum Holwerda zijn ambassadeur van de stichting.

Tumble ‘n Dry zomercollectie 2013

Tumble ‘n Dry lanceert voor zomer 2013 een hippe babylijn. Nieuw is ook de naamvoering voor de drie maatseries van het label: boy & girl Lo.(62 – 86), Mid..(92-140) en Hi…(116-176).

Lo. boy & girl – Bright colors

De collectie van Lo. sluit aan bij de Mid..collectie qua uitstraling. De kleuren voor meisjes zijn fris groen, pastel roze en blauw. En voor jongens groen met oranje/rood, blauwen, gemixt met grey melange. De hele lijn heeft fluor accenten. De belangrijkste items voor de meisjes zijn een all over jersey harem broekje, jumpsuits, fancy gebreide vestjes en gekleurde denims. En voor de jongens zijn dat een trainer tricot, sweat vestjes, overall in een zachte denim, gekleurde denims, stoere shirts – ook met v-hals – en comfortabele stoere sweatpants. Leuk zijn de diverse (flock)prints en teksten.

Mid.. girls -Garden playtown!

In deze collectie zit lekker veel kleur, zoals bright fluor, bright deep blue, corals, aqua’s en soft pink. De belangrijkste items zijn: kanten jurkjes en rokjes, jumpsuits, diverse slim en skinny denims in diverse nieuwe wassingen, 7/8 broekjes, puffed & fancy sleeves. De prints zijn divers, waaronder geschetste tekeningen, bloemen en vlinders.

Nieuw! Veel bulky and fancy sleeves.

Hi… girls – Summer in the city

Deze Hi…girls collectie laat een explosie aan kleuren zien, geïnspireerd op ‘summer in the city’, kamperen, zomerbloemen en vrolijke Polaroid vakantiekiekjes. Er zijn 3 kleurthema’s; fris en vrolijk, streetwise en stoer, en zomers. Met verder veel wit, goud, zilver en fluor. De belangrijkste items zijn: bikerjackets, blouse-achtige tops, short sleeved sweat, baseball jacket, colored pants, panel printed legging en low crotch. De prints zijn veelzijdig: stripes, all over prints zoals animals, dots en mille fleurs. Nieuw zijn de oversized en cropped tees, de flared legs, broekrokje, 7/8 jeans, colored hotpants, cargo harem short en tapered denim. Mid.. boys – New York, London, Berlin, Paris….

Concerten, festivals, sportwedstrijden in grote steden, het zijn allemaal inspiratiebronnen voor de nieuwe kleurrijke Mid..boys collectie. Hierin worden veel logo’s, slogans en (foto)prints gebruikt. Er zijn 3 kleurthema’s: één stoere, felle groep met onder andere felgeel en orange. Een klassiekere kleurgroep met een twist van roserood gecombineerd met een felblauw en navy en zomerse kleurgroep voor de hoogzomer items. De items zijn onder meer een crew neck sweater, short sleeve sweater, v-neck tees, de chino, cargo shorts, check shirts, baseball jacks/cardigans. Natuurlijk is er weer veel denim, waaronder een jeans die aan de binnen- en buitenzijde is gekleurd.

Hi… boys – Surf dudes

Surfing, palmbomen en stoere city elementen als de metro en de skyline. Inspiratie is volop aanwezig voor deze Hi…boys collectie. Vernieuwing zit in het gebruik van nieuwe stoffen en details en in de wat meer cleane, grafische prints. Dit om de collectie een nog wat ‘volwassener’ look te geven. Ook hier zijn er 3 kleurthema’s; colour explosion/brights, faded colours en summer. De belangrijkste items zijn chino’s te dragen met opgerolde pijp! – en denims in allerlei kleuren en wassingen. De cotton shorts zijn er in allerlei dessins (camou, bloemen, ruiten, palmbladeren) en de t-shirts hebben diverse prints, waarvan de meeste zacht en comfortabel aanvoelen. Een aantal v-neck t-shirts heeft een iets diepere hals. Voor de jongens zijn de fits van de tops (jassen, bloezen, tshirts, sweats) aangesloten, maar comfortabel.