TOP

Trends bodyfashion voor winter 2015-2016*

Het wordt een seizoen van uitersten. Van naturelle essentials tot items met veel kleuren erin die juist de aandacht opeisen; van elegantie en van sexy verleiding; en van de zo belangrijke easy fit tot sprankelende kerstcollecties. Niet te missen items: body’s, hoge tailleslips en de nieuwe generatie huidkleurige lingerie.

New nude

Huidskleur en lingerie vormen niet altijd de meest aantrekkelijke combinatie. Maar komend najaar komt daar verandering in en wordt nude een belangrijk thema. Van zacht poederroze tot crème caramel en chocoladebruin; het is net make-up foundation zoveel keuze en variatie is er in verschillende tinten. Kies voor het beste effect, net als bij make-up, een tint die de huidskleur het dichtst benadert. Saai? Niet als je een verleidelijke transparante (en naadloze easy fit) second skin look adviseert, of juist verfijnde ton-sur-ton accenten als ajour, perforatie en lijntjes.

AloeHuitEres 9Nubian Skin

Glow in the dark

Feestelijke mode vraagt om een sensationele onderlaag. Glitter, glamour en glanzende materialen met hier en daar een metallic effect. Ook binnen dit thema is er volop keuze; denk aan geraffineerde glitters, sterrenprints (die weer volop aanwezig zijn), glansdraad en de meer expressieve dramatische looks. Het is duidelijk: ondermode mag weer gezien worden. Als een speels en sensueel inkijkje, maar ook all the way in bijvoorbeeld beenmode of body’s, die zich weer in de kijker spelen.

Love StoriesMarchesa

OrobluVictorias Secret

Chic seduction

Kant blijft de grote favoriet voor lingerie. Zeker in het najaar kan het een waar feestje zijn om onder de warme dikke lagen kleding de allermooiste en verleidelijke bodyfashion te dragen. Wat opvalt, zijn de soms geometrische fantasieprints en de verdere zoektocht naar meer comfort, maar vooral de aandacht voor transparantie. Dit zorgt voor een spannend, sensueel gevoel. Binnen dit thema beleeft ook de (kanten of licht doorzichtige) body een revival. Let verder ook op rijke fluwelen details en slips met verhoogde tailles, waarvan veel wordt verwacht nu ook de broektaille weer omhoog gaat.

AloeLove Stories 2TriumphLingadore

Colourfall

Rood is een vertrouwde kleur in de najaarslingerie die van waarde blijft, want ook dit winterseizoen zijn de diverse schakeringen – van signaalrood tot diep bordeaux – goed voor een mooi, uitgesproken statement. Voor wie net even iets anders wil: paars vraagt nadrukkelijk om aandacht, naast intens donkerblauw en groen. Het gevoel is luxe en bohemien. Tip: creëer een nonchalante fashionable uitstraling door contrasterende prints en kleuren te combineren, net als boven- en onderstukken.DementSecret dEvaTriumphEres