TOP

Tijdelijke verhuizing Thom Broekman, Isabel Marant en Iro naar outlet Roermond en meer verlies voor Zalando 

Mannenmodewinkel Thom Broekman moet tijdelijk verhuizen vanwege een grootschalige verbouwing van het historische winkelpand. Verder openen Isabel Marant en Iro Paris een winkel in de Designer Outlet in Roermond en ziet Zalando het aantal actieve klanten toenemen, maar het verlies verder oplopen. Dit en meer lees je in het nieuwsoverzicht van 3 november.

credit beeld: Thom Broekman

Thom Broekman moet tijdelijk verhuizen

Mannenmodewinkel Thom Broekman verhuist volgend jaar tijdelijk van de Lange Elisabethstraat in Utrecht naar de Steenweg, 150 meter verderop. Het pand waar de winkel sinds 1837 is gehuisvest, wordt de komende twee jaar namelijk grondig verbouwd. Boven de winkel op de begane grond worden 14 appartementen gerealiseerd. De verbouwing start in februari 2023 en naar verwachting wordt het pand in het derde kwartaal van 2024 opgeleverd. Na de verbouwing keert Thom Broekman terug op de oude locatie, meldt het persbericht.

Isabel Marant en Iro naar outletdorp in Roermond

Dit najaar openen twee Parijse merken hun deuren in Designer Outlet Roermond. De winkel van Iro Paris opent in november van dit jaar en Isabel Marant in december, aldus het persbericht. De outlet is bezig met een flinke uitbreiding van het aanbod. In oktober openden Adidas Kids en Daily Paper de deuren en eerder dit jaar werden luxe modehuizen Moschino, Alberta Ferretti, Off-White en Pinko aan het portfolie toegevoegd.

Nieuwe winkel Fabienne Chapot

Fabienne Chapot heeft een nieuwe winkel op de planning staan. Aan de Grote Markt in Breda wordt een winkelpland flink verbouwd meldt de website Breda Vandaag. De winkel in Breda wordt de zesde vestiging voor het vrouwenmodelabel. Er zijn al winkels in Amsterdam, Haarlem, Maastricht, Rotterdam en in The Mall of the Netherlands. Het plan is ook om winkels in Duitsland te openen, waar Fabienne Chapot inmiddels twee kantoren en showrooms heeft.

Zalando: meer klanten, maar verlies neemt fors toe

In het derde kwartaal van dit jaar is het aantal actieve klanten bij Zalando met 8 procent gestegen naar meer dan 50 miljoen, meldt het kwartaalbericht van de Duitse webgigant. Er werden ruim 184 miljoen orders geplaatst. De omzet nam toe met 2,9 procent tot 2,35 miljard euro vergeleken met het derde kwartaal van 2021. De winst voor belastingen groeide van 9,8 naar 13,5 miljoen euro, maar netto steeg het verlies van 8,4 naar maar liefst 35,4 miljoen euro.

My Jewellery opent eerste winkel in Duitsland

Sieradenlabel My Jewellery heeft een winkel geopend aan de Ehrenstrasse in Keulen. Het is de eerste winkel in Duitsland van het merk dat grote buitenlandse ambities heeft. Oprichter en eigenaar Sharon Hilgers gaf in eerdere interviews aan de komende jaren winkels te willen openen in België, Duitsland en Frankrijk. Vorig jaar opende My Jewellery de eerste buitenlandse winkel in Antwerpen, dit voorjaar gevolgd door vier nieuwe winkels in België (Mechelen, Gent, Leuven en Brugge). Verder gingen er dit jaar ook al vier nieuwe winkels in Nederland open. Inmiddels heeft het bedrijf 26 fysieke winkels en een online shop met een gezamelijke omzet van 32 miljoen euro.