TOP

The House of Viktor & Rolf in Centraal Museum Utrecht

De overzichtstentoonstelling The House of Viktor & Rolf, met de hoogtepunten van het beroemde ontwerpersduo, verhuist op 25 november van London naar Utrecht.

Eerder dit jaar was de tentoonstelling te zien in de Barbican Art Gallery in Londen.

De expositie toont de hoogtepunten uit de collecties van de afgelopen vijftien jaar. The House of Viktor & Rolf laat een poppenhuis met popjes zien die de nauwkeurig nagemaakte miniaturen van de originele stukken dragen. Ook hebben oorspronkelijke ontwerpen een belangrijke plaats in de expositie.

Hoogtepunten zijn onder meer hautecouturestukken uit Bedtime Story (2005-2006) en Russian Doll (1999-2000) waarin slechts een model door de ontwerpers zelf voor de ogen van het publiek werd aangekleed in tien afzonderlijke lagen.

Het Centraal Museum kocht in 1998 als eerste museum ontwerpen aan van Viktor & Rolf. Sindsdien is het museum het tweetal blijven volgen door uit vrijwel elke collectie een representatief stuk aan te schaffen. Inmiddels heeft het museum 29 stukken in de collectie waarvan een groot deel in de overzichtstentoonstelling is te zien.

The House of Viktor & Rolf is tot en met 8 februari 2009 te zien in het Centraal Museum.