TOP

Textilia’s Top 12: wat is het meest gelezen nieuws in 2015?

Het jaar 2015 loopt ten einde. Wat was afgelopen jaar het meest gelezen nieuws op de website van Textilia? Een overzicht van 12 artikelen.

Failliet: De Rode Winkel en Broekman

Het faillissement van Broekman en De Rode Winkel was een flinke schok. Na 178 jaar verdwenen de winkels van Broekman en De Rode Winkel uit het straatbeeld. In 2012 ontving het familiebedrijf nog een onderscheiding in de vorm van het predicaat Hofleverancier.  Thom Broekman, de zesde generatie van het familiebedrijf, wist uiteindelijk 4 winkels te redden van de ondergang: drie winkels van Broekman en eentje van De Rode Winkel.

De 8 mooiste etalages van Nederland

Een goed ingerichte etalage is naast een mooie collectie en goed winkelpersoneel een belangrijk visitekaartje van je winkel en daarom wil je graag weten wie de mooiste etalage heeft. Wie weet kun je er iets van leren. De 8 nominaties voor de verkiezing van de mooiste etalage van Nederland van decoratiebedrijf Beekwilder werd gretig gelezen in 2015.

Lichtgevende schoenen

Een van de best gelezen berichte op de website van Textilia is een bericht over lichtgevende schoenen. Daar werd vervolgens zo ontzettend veel op gegoogled dat het met kop en schouders boven de rest uitsteekt.

Het Primark-effect in Enschede

Het nieuws dat de prullenbakken rond de Primark in Enschede propvol met kleding zouden zitten, was vooral op social media groot nieuws. Na een belrondje van Textilia waarbij we retailers in Enschede belden, bleek dat het een storm in een glas water was.

Schoenentrends

Zijn kleding en schoenen geen perfecte match? Prima! Want winter 2015-2016 is volgens trendwatcher Bea de Roo het seizoen van de brutale contrasten. Met dank aan zoekverkeer via Google staat dit artikel hoog in de top twaalf.

Failliet: Telstar

Nog een faillissement in de top twaalf best gelezen artikelen: Telstar Sport & Fashion. Het liep al even niet zo lekker en op 21 april sprak de rechter het faillissement uit. Een half jaartje later kon de keten gelukkig een doorstart maken in enigszins afgeslankte vorm.

Scotch & Soda

De Nederlandse modeketen Scotch & Soda opent nieuwe ‘experience’-winkel. Dat was  de kop van het artikel dat uiteindelijk duizenden keren gelezen werd.

Failliet: Lief!

Dat het kindermodemerk Lief! failliet ging was ook groot nieuws. Ook dit merk wist een doorstart te maken. Het Duitse kindermodebedrijf Kids Fashion Group (KFG) werd de nieuwe eigenaar van Lief! Lifestyle. KFG is In Europa onder andere verantwoordelijk voor de kindermodemerken Kanz, Bellybutton, Miss Sixty, Marc O’Polo en Energie.

Lidewij Edelkoort: modetrends winter 2016/2017

Trendforecaster Lidewij Edelkoort liet haar licht schijnen op het winterseizoen 2016-2017. Wat zijn de trends waar je op moet letten?

Wie zijn de rijkste modemiljonairs van Nederland in 2015?

Money makes the world go round. Jaarlijks stelt Quote de lijst met de 500 rijkste Nederlanders samen. En omdat je van kleding en schoenen nog steeds rijk kunt worden, als je je best doet en een beetje gelukt hebt, staan er ook enkele tientallen modemiljonairs in de lijst.

De top 10 modekleuren voor de lente

Kleureninstituut Pantone brengt elk jaar een nieuw kleurenrapport uit. In september kwam Pantone met de kleuren top tien voor het voorjaar van 2016. Altijd nuttig om te weten.

De allerlaatste keer dwaas winkelen

Opeens was daar het nieuws: Bijenkorf stopt met de Drie Dwaze Dagen. Na zo’n 30 jaar vindt de Bijenkorf het welletjes en past het concept niet meer bij de nieuwe koers van het warenhuis.