TOP

Textilia Mode Experience 2012: “Wees de klant de baas”

Dat zegt Frank Quix, keynotespreker op TME 2012. Op maandag 5 november vindt Textilia Mode Experience 2012 plaats in het WFC in Amsterdam. Benieuwd wie de sprekers zijn? Textilia brengt ze in de aanloop naar dit lezersevent voor het voetlicht.

Wie is Frank Quix?

Frank Quix is directeur van het retail consultancybureau Q&A en daarnaast verantwoordelijk voor de Anton Dreesman-leerstoel aan de Universiteit van Amsterdam. Met ouders die verschillende mode- en fotozaken hadden is de kunst van het retailen hem met de paplepel ingegoten. Zijn missie: ervoor zorgen dat de retailer het iedere dag een beetje beter doet.

Wat gaat Frank Quix vertellen op TME 2012?

“Cijfers over overbewinkeling tonen aan dat er in Nederland 30% teveel winkels zijn en dus heeft de klant oneindig veel keus. Wil je de klant ‘de baas zijn’ en niet omgekeerd – de klant de baas laten zijn – dan zul je meer van hem moeten weten en hem zelfs zover zien te krijgen dat hij zijn positieve ervaringen over jou deelt met anderen. Zijn mening is een gift. Doe er wat mee, zegt Frank Quix, want een tevreden klant zorgt voor meer omzet.”

Waarom moet je Frank Quix gaan zien op TME 2012?

Kennis van zaken is belangrijk als je een voorsprong wilt nemen op je concurrent. Volgens Frank Quix is het met het oog op de overbewinkeling belangrijker dan ooit om je klanten te leren kennen. En niet alleen de indruk wekken dat je er wat mee doet, maar er echt wat mee doen.

Ga voor het (voorlopige) programma alvast naar Textilia Mode Experience 2012.