TOP

FNG Group neemt Claudia Sträter over

De Nederlandse Damesmodeketen Claudia Sträter komt in handen van de Belgische modeholding FNG Group.

Met de overname van deze Nederlandse keten verstevigt FNG Group haar positie op de Nederlandse markt. Claudia Sträter telt 27 winkels en twaalf shop-in-shops in de Bijenkorf.

Strategie
De overname past volgens het FNG binnen de strategische keuzes van de Belgische holding. FNG richtte zich oorspronkelijk vooral op kindermodemerken, maar gaat zich nu ook focussen op dameskleding. Inclusief Claudia Sträter groeit het aandeel dameskleding in het omzetcijfer van FNG van 40 naar meer dan 60 procent.

Managment
De dagelijkse leiding van Claudia Sträter blijft bij het huidige management, onder leiding van algemeen directeur Frits Helmstrijd. Het hoofdkantoor in Diemen wordt de uitvalsbasis voor alle activiteiten van FNG op de Nederlandse markt. Hieronder vallen ook de uitrol van CKS- en Ted Baker-winkels. De modeholding is van plan de Nederlandse keten terug naar België te halen, ondanks dat Claudia Sträter enkele jaren geleden nog van de Belgische markt af gehaald.

Uitbreiding
De groepsomzet van FNG stijgt door de overname naar ruim 80 miljoen euro op jaarbasis. Het bedrijf wil de komende jaren werken aan de groei van haar retailnetwerk door op een totaal van 150 eigen winkels te komen in de Benelux.