TOP

Textilia Mode Experience 2012: “Verzamel vrienden van vrienden”

Zo zijn Nick van Aalst en Michiel Haverlag, keynotesprekers op TME 2012, ook begonnen. Op maandag 5 november vindt Textilia Mode Experience 2012 plaats in het WFC in Amsterdam. Benieuwd wie de sprekers zijn? Textilia brengt ze in de aanloop naar dit lezersevent voor het voetlicht.

Wie zijn Nick van Aalst en Michiel Haverlag? 
Nick van Aalst en Michiel Haverlag vormen samen met Pieter Jongens en Tom van Melis het brein achter Hutspot in Amsterdam, een lifestyleconcept waarin jonge ondernemers de mogelijkheid hun producten te verkopen in een eigen gedeelte van de winkel. Van fashion tot kunst aan de muur of een oude 90cc Vespa: in hun eerste winkel waren er producten van meer dan 44 verschillende labels te koop.

Wat gaan Nick van Aalst en Michiel Haverlag vertellen op TME 2012?
“In de aanloop naar de opening hebben we heel snel moeten handelen, het concept was na twee avonden brainstormen direct duidelijk, Toen nog de invulling! In vijf dagen tijd hadden we de hele boel ingericht en ook al acht ondernemers en ontwerpers gevonden die graag een shop-in-shop bij ons wilden ‘huren’.  Na vier succesvolle maanden was het tijd voor een volgende stap, Hutspot XL. Daar zijn wij nu erg druk mee bezig en we verwachten voor de Kerst zeker open te zijn! Op TME 2012 vertellen we daar alles over.”

Waarom moet je Nick van Aalst gaan zien op TME 2012?
De aanpak van Hutspot is compleet branchevreemd, volgens Nick van Aalst. Ook het startkapitaal was naar eigen zeggen ‘drie keer niets’. Toch heeft hij met zijn team iets bijzonders weten neer te zetten: een concept dat vrienden en vrienden van vrienden trekt, en door slim gebruik van social media te maken snel op de kaart stond.  Op TME 2012 komt Nick van Aalst samen met Michiel Haverlag vertellen wat de formule tot een succes maakte.

Ga voor het (voorlopige) programma alvast naar Textilia Mode Experience 2012.