TOP

Textilia in top 100 Vakbladen

Jouw vakblad voor de modebranche, Textilia, staat op plaats 40 in de Top 100 vak- en managementbladen. De uitgever van Textilia, MYbusinessmedia, staat in de top 5 van grootste uitgevers in dit genre.

De Top 100 Vakbladen geeft een overzicht van de honderd grootste titels op basis van de omzet uit lezers en adverteerders. Van MYbusinessmedia prijkt Vraag & Aanbod op plaats 19, Weekblad Schuttevaer op plaats 29 en Textilia zoals gezegd op plaats 40. Automobiel Management Krant kwam nieuw binnen op plaats 50.

De totale omzet van MYbusinessmedia bedroeg over 2008 14 miljoen euro, goed voor een vijfde plaats grootste uitgevers, na Reed Business (1), VNU Media (2), Kluwer (3), Sdu Uitgevers (4).

Intermediair, een uitgave van VNU Media voert de top 100 aan, gevolgd door Management Team van dezelfde uitgever. Dit vakblad scoorde vooral op het gebeid van personeelsadvertenties. Boerderij (Reed Business) haalde plaats drie. De totale omzet van de Top 100 daalde in 2008 met 9 miljoen euro naar circa  360 miljoen euro, wat een daling van 2,5% inhield. Advertentie-inkomsten van alle Top 100 bladen daalden met 3,5% naar 265 miljoen euro.

Fashion & Beauty 

Andere uitgaven van MYbusinessmedia zijn Bengels, Sportcult, Schoenvisie die samen met Textilia het cluster Fashion & Beauty vormen. Op het gebied van engineering heeft MYbusinessmedia verschillende titels en handboeken, waaronder Aandrijven en Besturen, Constructeur en Elektro-Data. MYbusinessmedia is sterk multimediaal gericht en doet naast vakinformatie in print en online ook veel aan nieuwsbriefinformatie, events als het Textila Mode Experience Event en online consultancy.

Online development  

Online development is een speerpunt van de uitgever. De strategische lijn Online First heeft geresulteerd in een groei van het aantal pageviews van 400.000 naar 1.500.000 in een jaar tijd op alle sites van de uitgever.

Na een complete restyling van de sites van Textilia en Schoenvisie volgen dit voorjaar de sites van Bengels en Sportcult.

Benieuwd naar de nieuwsbrief van Textilia?