TOP

Tenue de Nîmes en Mr Marvis openen winkels, nieuwe topman C&A en Birkenstock naar de beurs

Tenue de Nîmes opent een tweede locatie in Amsterdam, die geheel in het teken staat van de schoenencollectie van de denimspecialist. Verder: ook Mr Marvis breidt uit, C&A Duitsland heeft een nieuwe topman en gaat Birkenstock naar de beurs? Dit is het nieuwsoverzicht van woensdag 2 augustus.

Beeld: Tenue de Nîmes

Tenue de Nîmes opent schoenenwinkel in Amsterdam

Tenue de Nîmes heeft vorige week een tweede locatie in Amsterdam geopend, gewijd aan de schoenencollectie van de denimspecialist: de Tenue de Nîmes Shoe Store. De winkel is te vinden aan de Hazenstraat 67 in Amsterdam, op een steenworp afstand van de denimwinkel aan de Elandsgracht. Hier wordt een ‘gecureerde selectie’ van sneakers en ambachtelijk gemaakte schoenen voor mannen en vrouwen gepresenteerd.

Tenue de Nîmes-oprichter Menno van Meurs heeft al ervaring met de schoenenretail; hij is ook eigenaar van de Red Wing Shoe Store in Amsterdam. Hij ontwikkelde het nieuwe winkelconcept samen met in-house schoenenexpert Mitch de Vries. Net als in zijn high-end denimwinkel ligt de nadruk op klassiekers van hoge kwaliteit met merken als Birkenstock, Blundstone, Converse, Last Resort AB, OTW by Vans, Red Wing Heritage, R.M. Williams en Visvim.

Lees ook: dit is het nieuwe schoenenwalhalla van Tenue de Nîmes

Birkenstock-eigenaar hint op beursgang in september

Gaat Birkenstock naar de beurs? Mogelijk vindt de beursgang in Amerika al in september plaats, zo schrijven internationale media. Ingewijden voorspellen dat de waardering van het schoenenmerk bij de lancering kan uitkomen op meer dan 8 miljard dollar (7,3 miljard euro). Dat is het dubbele van het bedrag waarvoor private-equitybedrijf L Catterton in 2021 een meerderheidsaandeel in de Duitse sandalenspecialist nam.

Die hoge waardering is het gevolg van het feit dat het goed gaat met Birkenstock, schrijft NRC. Vorig jaar steeg de omzet met 29 procent tot 1,2 miljard euro en bedroeg de winst bijna 400 miljoen euro. Voorlopig nieuw hoogtepunt is een sleutelscène in de hitfilm Barbie, waarin hoofdpersonage Barbie de keuze krijgt tussen het dragen van hakken óf Birkenstock-sandalen (uiteindelijk kiest ze voor Birkenstocks). Het bedrijf sorteert dan ook voor op verdere groei: zo wordt voor 100 miljoen euro een nieuwe fabriek gebouwd in Pasewalk, de vijfde productielocatie van Birkenstock in Duitsland.

‘Mr Marvis opent winkel in Maastricht’

Meer winkelnieuws: ook Mr Marvis krijgt er een locatie bij, meldt Vastgoedmarkt. Naar verwachting opent de broekenspecialist in november een winkel in Maastricht, de vierde in ons land. De vestiging komt aan de Kleine Staat 20, naast De Bijenkorf. Voorheen zat hier een filiaal van Only. De nieuwe winkel heeft een oppervlakte van 280 vierkante meter en stond op Funda te huur voor een prijs van 210.000 euro per jaar.

De broekenspecialist startte in 2016 online en maakte in 2020 de stap naar fysieke winkels. Voor de eerste brandstore werd gekozen voor de P.C. Hooftstraat in Amsterdam, daarna kwamen daar locaties in Den Haag en Laren bij. Mr Marvis heeft ook winkels in Antwerpen en München.

Nieuwe topman voor C&A Duitsland

C&A Duitsland heeft een nieuwe topman. Carsten Horn volgt Martina Novotny met ingang van augustus op als market lead voor de Duitse markt. Horn is een ‘liefhebber van omnichannel retail’ met een digitale-, marketing- en salesachtergrond, meldt het modebedrijf in een persbericht. Die ervaring gaat hij onder meer inzetten om de omnichannel klantervaring en de verblijfskwaliteit in de winkels te verbeteren.

Martina Novotny stond twee jaar aan het roer, maar verruilde C&A dit voorjaar voor de ANWR Group. Zelf maakt Horn de overstap als CEO van Nordsee, een horecaketen met 350 visrestaurants in elf Europese landen. Eerder had hij leidinggevende functies bij bioscoopketen Cinemaxx Holdings GmbH, koffieketen Tchibo en bloemen- en plantenretailer Blume 2000.