TOP

Telstar Sports & Fashion start als franchiseformule

Telstar Sports & Fashion is gestart als franchiseformule. De eerste franchisenemer is Edward van Dijk. Hij ontwikkelde ook de Time Out Sport-formule.

De start van de nieuwe formule ging gepaard met de verkoop van de Telstar megastore in Deventer aan Edward Van Dijk. In dit filiaal werd de franchiseformule eerst een paar maanden getest. Toen de franchiseformule succesvol bleek te zijn, is op 1 januari 2010 tot de verkoop overgegaan. Volgens de ondernemer is het wel de bedoeling dat er in de toekomst meer Telstar-megastores worden geopend.

Stroomversnelling
Lex Groothengel, directeur van Telstar Sports & Fashion, geeft aan dat er al langer plannen waren om Telstar als franchiseformule aan te bieden. Toen hij in contact kwam met Edward kwamen deze plannen in een stroomversnelling. “Wij wilden er zeker van zijn dat de franchiseformule een succes zou worden. Edward van Dijk is niet zomaar een ondernemer. Hij is kritisch. Daarnaast heeft hij veel ervaring en is de formule van Time Out succesvol uitgewerkt door hem. We zijn erg blij dat hij in ons gelooft. Dat zegt ook wel iets over onze winkel.” 

Hard franchising
Volgens Lex is Telstar Sports & Fashion de ultieme vorm van hard franchising op basis van full service. “We willen groeien als bedrijf met eigen winkels en franchisewinkels. De franchiseformule moet vlekkeloos zijn. Wij doen de marketing en leveren alle goederen, de franchisnemer is verantwoordelijk voor de verkoop”, aldus Lex.