TOP

Telstar Sport & Fashion maakt doorstart met een nieuwe eigenaar

De winkels van Telstar maken een doorstart met een nieuwe eigenaar. Wel zal één filiaal de deuren moeten sluiten, kan niet al het personeel mee en sluit Telstar zich volgend jaar aan bij een bekende franchiseformule.

Daka Sports is de nieuwe eigenaar van Telstar. Dat is de uitkomst van de zoektocht van curator Meulenberg van Benthem Gratama Advocaten uit Zwolle. Dat meldt regionaal dagblad De Stentor. Daka Sports heeft nu zes winkels in de regio Rotterdam en heeft ook een webshop.

Telstar blijft Telstar

Alle winkels, behalve die in Almere, blijven open onder de naam Telstar. Van de 200 man personeel zullen er waarschijnlijk 150 tot 160 mee kunnen naar de nieuwe eigenaar. Een ander gevolg van de overname is dat Telstar zich in 2016 zal aansluiten bij de Intersport-formule van Euretco.

Telstar Holding in Harderwijk vroeg op 26 augustus defintief het faillissement aan voor alle acht winkels. Directeur Monique Koopman kon met haar reddingsplan de sportketen niet meer redden van de ondergang. Curator Meulenberf hield de winkels open en ging  op zoek naar een overnamekandidaat. Dat is dus nu gelukt met Daka Sports.