TOP

TCN neemt Brandboxx Salzburg en Hannover voor 100% over

TCN is sinds kort de volledige eigenaar van Brandboxx Salzburg en Brandboxx Hannover. Het bedrijf was sinds enkele jaren al deels eigenaar van deze trade marts in sport, mode en schoenen, maar het heeft nu ook de resterende aandelen overgenomen van voormalig equity partner CVI.

Brandboxx Salzburg is met een oppervlakte van 40.000 vierkante meter het grootste en toonaangevende inkoop- en informatiecentrum voor de vakhandel in Oostenrijk. Het centrum biedt permanente showroomruimte aan zo’n vierhonderd merken waaronder Nike, adidas, ‘S Oliver, Geox, Gerry Weber, Betty Barclay, Converse, Asics en Puma.

Brandboxx Hannover heeft zich, onder de vlag van TCN, de afgelopen jaren gepositioneerd als het toonaangevende inkoopcentrum voor met name de schoenenvakhandel voor Noord-Duitsland. Ook op het gebied van mode en sport is het aanbod uitgebreid. Voornaamste huurders zijn Geox, Ecco, Street One, Jack Wolfskin en Asics. Het inkoopcentrum meet 20.000 vierkante meter.

 

Ambitie

De acquisities passen volledig in TCN’s ambitie een internationaal netwerk van trade marts op te bouwen. TCN zwaait nu de scepter over Brandboxx Almere, Brandboxx Leusden, Home Trade Center Nieuwegein, Brandboxx Hannover en Brandboxx Salzburg. Daarnaast is TCN managing en/of leasing partner van Barcelona Moda Centre, MGC Wien en sinds 1 januari 2011 Düsseldorf Fashion House. In totaal beslaat het netwerk inmiddels 250.000 vierkante meter met ruim duizend huurcontracten met leveranciers uit de mode, sport, schoenen en interieur branche.