TOP

SuperTrash laat miljoenenschuld na, omzet kledingwinkels omhoog in augustus en eerste Boutik is open

Modewinkels realiseerden in augustus de een omzetstijging. Dat meldt het CBS. Verder: SuperTrash, het merk dat in maart 2018 op de fles ging, heeft nog elf miljoen euro openstaan bij schuldeisers, Het moederbedrijf van Wehkampsluit het afgelopen boekjaar af met een verlies van €60,3 miljoen euro en de Belgische schoenenketen Brantano heeft de eerste winkels geopend van de nieuwe winkelformule. Dat en meer in het nieuwsoverzicht van 15 oktober.

Omzet kledingwinkels groeit 3,4 procent in augustus

De omzet van de detailhandel was in augustus 3,4 procent hoger dan in augustus 2017, meldt het CBS. Winkels in kleding realiseerden in augustus de grootste omzetstijging. Daarnaast was ook de omzet van winkels in schoenen en lederwaren hoger dan een jaar eerder. De online omzet van de gehele detailhandel was in augustus bijna 20 procent hoger dan in dezelfde maand een jaar eerder. 

Totale schuld van SuperTrash is elf miljoen euro

SuperTrash, het merk dat in maart 2018 op de fles ging, heeft nog elf miljoen euro openstaan bij schuldeisers. De Belastingdienst heeft de grootste vordering open staan: ruim €3,8 miljoen. Dat blijkt uit het tweede faillissementsverslag waar Retailtrends over schrijft. Andere grote schuldeisers zijn de bank (€2,5 miljoen) en uitkeringsinstantie UWV (€181.000). Zelf had de modeketen ook nog geld tegoed van andere bedrijven (€2,2 miljoen). Ook leverde de verkoop van de voorraden en merkrechten nog een bedrag op van zeven ton euro.

SuperTrash werd overgenomen door een onbekende groep investeerders, die het merkrecht daarop doorverkocht aan een deel van de aandeelhouders achter de Unlimited Footwear Group (UFG). Het bedrijf zich met de verkoop van Supertrash-schoenen vooral focussen op de Benelux via premium schoenenretailers, warenhuizen, officiële dealers en online kanalen.

Rode cijfers: het moederbedrijf van Wehkamp boekt een verlies van 60 miljoen euro

Het moederbedrijf van Wehkamp, RFS Holland Holding, sluit het afgelopen boekjaar af met een verlies van €60,3 miljoen, zo meldt Retailtrends. Dit komt mede door een waardevermindering van de goodwill voor €49,6 miljoen. Boekte RFS Holland Holding een jaar ervoor nog winst (€4,2 miljoen), vanwege een verandering de bedrijfsstructuur moet het nu een verlies van €5 miljoen in de boeken noteren. Het verlies van het afgelopen boekjaar is voor Wehkamp Holding opgelopen naar €79 miljoen. Het online warenhuis ondervindt onder meer financieel nadeel van de afschaffing van de verzendkosten bij consumentenbestellingen boven de €20.

Brantano opent ‘boutik’ in België

De Belgische schoenenketen Brantano heeft in de plaatsen Schelle en Sint-Denijs-Westrem de eerste winkels geopend van de nieuwe winkelformule ‘boutik by brantano’. Dat staat op Retaildetail te lezen. Het assortiment van de boutik bestaat uit tachtig procent mode, schoenen zijn een aanvulling daarop. In de rekken hangen merken als Armani Exchange, Hugo Boss, G-Star, Ted Baker en Tommy Hilfiger. Eigenaar FNG wil uiteindelijk dertig van zulke zaken openen. Ook op de website heeft boutik een plek gekregen, waarbij de fysieke winkels tevens afhaalpunten zijn voor alle online bestellingen.

Schade voor retailer bij internetcriminaliteit is groot

Als een retailer te maken krijgt met cybercriminaliteit, is de gemiddelde schade € 53.678. Dit blijkt uit een onderzoek van Kantar TNS onder winkeliers. Voor één op de twaalf retailers loopt de schade zelfs op tot boven de € 250.000. Deze kosten zijn opgebouwd uit onder meer herstelkosten, omzetverlies, tijdverlies en extra beveiligingskosten. Detailhandel Nederland is geschrokken van de cijfers, melden ze in een persbericht.