TOP

Streetlab in september naar Amsterdam Zuidoost

Het fashion & street art event Streetlab komt weer terug naar Nederland. Na de laatste editie tijdens de Amsterdam Fashion Week in juli vorig jaar heeft het uitstapjes gemaakt naar Rusland, Istanbul en New York.

In Nederland was het even stil rond het platform, maar in september komt Streetlab weer terug. Van woensdag 10 tot en met zaterdag 13 september vindt het evenement plaats naast het nieuwe station Amsterdam Bijlmer ArenA tijdens de 4 Weeks of Free Designdom. 

Op Streetlab presenteren lokale en nationale jonge ontwerpers zich tijdens exposities, pop-up shops en workshops. Interessant zijn bijvoorbeeld de Streetlab Supermarket, een winkel met werk van jonge ontwerpers. Daarnaast tonen tien deelnemers aan het Made in Zuidoost -project hun gezamenlijke collectie, gemaakt in vijf dagen onder leiding van professionals.

Ook is er een uitgebreide podiumprogrammering met live muziek, en modeshows.

Streetlab werd in 2005 gestart door Premsela, platform voor design en mode. Voor juli 2009 staat een groot Streetlab festival gepland, waar onder andere de resultaten van de buitenlandse edities worden gepresenteerd.