TOP

Street x active: de vrouwentrends voor zomer 2021

Hoe presenteer je de street x active vrouwentrends voor zomer 2021 in je winkel? In de trends die Jan Agelink voor Textilia samenstelde zie je hoe je de trends kunt stylen en welke accessoires erbij passen.

Catwalkfoto’s: L’Estrop

Pre-loved Colour

De ‘repair’-trend die we het vorige seizoen introduceerden neemt een vlucht naar voren. Verschillende merken ontdekken het potentieel van hun (en andermans) tweedehands iconen. Dit zorgt voor een modebeeld van sportitems, inclusief logo’s, sportstrepen en labels die vervolgens weer vermaakt worden met denim-, casual- en streetwear. Het resultaat is kleurig en creatief en zorgt voor een bijzonder en persoonlijk beeld. De ‘street-chique’-vertaling springt het meest in het oog; rokken tot op de grond of een bloes met ruches, maar dan wel weer afgestyled met een paar westernlaarzen of een glimmende trainingsbroek.

Tips voor bijverkoop

  • Vintage hoeden, tassen en schoenen
  • Bucket hats in felle colourblocking
  • Gebreide mondmaskers

Green Romance

Natuur en groen zijn belangrijk waardes om te vertalen in het Street X Active-segment. Modebeurzen met een aanbod van duurzame merken schieten uit de grond, er is steeds meer aanbod om uit te kiezen. De consument is steeds beter geïnformeerd en actief op zoek naar dit soort merken. Denk aan kleding die met natuurlijke pigmenten zijn gekleurd of schoenen die van alternatieven voor leer zijn gemaakt. Qua vormen zien we landelijke inspiratie; ruimvallende overalls met tie dye- effecten, luchtige bloemetjesjurken en tweedehands kanten broekjes en hemdjes.

Tips voor bijverkoop

  • Riemen en tasjes van touw, stro en riet
  • Simpele slippers van leer
  • Vintage sieraden

Soft Touch

Alles lijkt zacht te zijn in dit thema. De kleurkaart bestaat uit alleen maar zachte pastellen en de materialen voelen zacht aan. De kledingvormen zijn een mix van technische functionele items zoals, sportbh’s, tops en leggings die prima geschikt zijn voor yoga en pilatesachtige bezigheden. Daarover wordt een ruimere laag gedragen van anoraks, combat sweats en ruimvallende parachuteparka’s. Soms in halftransparante materialen zodat je de laag er mooi doorheen ziet kleuren. Uiteindelijk gaat het om de flow, van je lichaam en de kleding die je daarbij helpt.

Tips voor bijverkoop

  • Futuristische plateauslippers
  • Ergonomische sokken
  • Technische cross body-tasjes

Deze trends zijn eerder gepubliceerd in Textilia 7 van 2020, die is verschenen in augustus 2020.