TOP

Street X Active: de meest opvallende catwalktrends voor najaar 2018 [deel 1]

Studs, stonewashed denim, jeans op knielengte, luxe sportswear en oversized outdoormode: Textilia’s Street X Active-redacteur verzamelt onvergetelijke items van de afgelopen modeweken.

Voor liefhebbers van de eighties en jeans is de nieuwe najaarslijn van de Italiaanse Alberta Ferretti waarschijnlijk de absolute winnaar van dit seizoen. De hoge stonewashed jeans met plooien, het accent op de sierlijk vormgegeven taille, de blinkende studs en als afmaker de plooilaarzen: more is less, lijkt het motto. Het bijpassende jack, eveneens met studs én met een riem getailleerd, is al net zo’n blikvanger. En ook Gucci doet een duit in het zakje door een frisblauwe jeans met allover gouden studs de catwalk op te sturen. Het populaire modehuis is daarnaast ook gecharmeerd van flink gewassen denim: we zien het materiaal onder meer terug in een patchwork sportsjack. Sportieve items blijven sowieso boeien. Voor het najaar van 2018-2019 komt Dolce & Gabbana bijvoorbeeld met een uitbundige, luxe versie van het trainingspak.

XXL

Wat betreft outdoor geldt komend najaar nog steeds: hoe groter en wijder, hoe beter. Onder meer Prada en Chalayan lieten kleurrijke oversized jacks, XXL-bodywarmers en anoraks zien.Zo groots als deze jacks zijn, zo kort zijn de jeans van Faustine Steinmetz. Zij stuurde modellen de catwalk op met knielange broeken. Niet direct een najaarsartikel, maar dit lost zij op door ze te combineren met hoge laarzen. 

Alberta Ferretti

Alberta Ferretti (foto: Jeroen Snijders)

Alberta Ferretti 2

Alberta Ferretti (foto: Jeroen Snijders)

Gucci 2

Gucci (foto: Jeroen Snijders)

Gucci

Gucci (foto: Jeroen Snijders)

Faustine Steinmetz

Faustine Steinmetz foto: Jeroen Snijders)

Prada

Prada (foto: Jeroen Snijders)

Prada 2

Prada (foto: Jeroen Snijders)

Chalayan

Chalayan (foto: Jeroen Snijders)

DG

Dolce & Gabbana (foto: Jeroen Snijders)