TOP

State of Art lanceert circulaire collectie met Loop.a life

Mannenmodelabel State of Art en het duurzame kledingmerk Loop.a life hebben samen een circulaire collectie gemaakt. De collectie is gemaakt van in Nederland ingezamelde kleding.

De circulaire collectie die State of Art en Loop.a life hebben gemaakt is onderdeel van het duurzame label van het mannenmodemerk ‘Responsible. Together.’, zo staat in het persbericht. De kleding is volledig gemaakt van duurzaam materiaal en is in een gesloten keten geproduceerd. In dit proces is de in Nederland ingezamelde kleding op kleur en materiaal gesorteerd en ontdaan van ritsen, knopen en labels om het vervolgens te verwerken tot vezels. Vanuit deze vezels is samen met industrieel afval zoals gerecyclede PET-flessen of duurzame lyocell een nieuw garen ontwikkeld, waarmee de items uit deze collectie gebreid zijn. [Artikel gaat door onder de foto’s.]

Meer stappen

De lancering markeert een belangrijke stap voor State of Art, aldus het merk. Vorig jaar voegde State of Art zich bij het initiatief Green Deals Circulair Textiel waarmee het zich voor het aankomende vier jaar heeft gecommitteerd aan een circulaire aanpak van textielproductie dat bestaat uit 100 procent duurzaam materiaal en wordt geproduceerd in een gesloten keten. State of Art wil in de toekomst meer stappen maken op dit gebied. Het merk wil het aantal biologisch katoenen en GOTS-gecertifieerde artikelen jaarlijks uitbreiden. En later dit jaar is het mogelijk om via tex.tracer, het platform voor transparantie in de kledingindustrie, het gehele productieproces te volgen.

Beeld: State of Art