TOP

Sneakpeek van de nieuwe zomercollectie van O’Neill*

Drie designers slaan de handen ineen met O’Neill en lanceren de nieuwe zomercollectie van 2015. "We willen de klant verrassen als ze zien dat ‘die leuke blouse’ van ons is.”

Een deel van de Amsterdamse hotspot ‘de Waterkant’ was woensdagavond 15 oktober het podium voor de lancering van de nieuwe zomercollectie 2015 van O’Neill.  De collectie is opgedeeld in vijf categorieën: Adventure, Original, Kyle NG, Liberty en Pendleton. De belangrijkste items werden geshowd. Textilia was aanwezig en sprak met Ole Wolsbeck, marketingmedewerker bij O’Neill.

Lifestyle

“Het gaat erg goed met O’Neill, maar we moeten blijven ontwikkelen. We willen laten zien dat we niet alleen een surfmerk zijn, maar ons merk ook een lifestylecollectie aanbiedt. Mensen denken bij O’Neill vaak aan surfen, maar het moet breder. We willen de klant verrassen als ze zien dat ‘die leuke blouse’ van ons is”, vertelt Wolsbeck.

Om de lifestylekant meer te benadrukken is O’Neill een samenwerking aangegaan met drie creatieve designers: Kyle NG, Liberty en Pendleton. “We zijn via via in contact gekomen met de ontwerpers. Iedere designer heeft zijn eigen capsule die zichtbaar is in de collectie. De ontwerpers hebben hun items met de hand gemaakt en het team van O’Neill heeft deze ideeën later uitgewerkt op de computer. Ik denk dat het hele ontwerpproces drie tot vier maanden heeft geduurd.”

Oneill collectie springsummer 15 Oneill collectie summerspring 152 Oneill collectie springsummer 151

Functionaliteit

Naast de ‘gast’-designers zijn ook de ontwerpers van O’Neill zelf aan de slag gegaan. Dit resulteerde in twee lijnen: O’Neill Originals en O’Neill Adventure. Het eerste concept, Originals, bestaat uit blouses, truien en hemden in oranje, bruine en donkerblauwe tinten. Adventure bevat de wat meer functionelere items. Als voorbeeld neemt Wolsbeck de jassen: “Ze ogen normaal, maar eigenlijk zijn het regenjackets.”

Volgens Wolfsbeck is de wetsuit nog steeds het belangrijkste item dat O’Neill aanbiedt. “Het is de kern van onze collectie. Maar we focussen ons nu dus ook op de lifestylekant. “

Verkrijgbaar

De Pendleton-collectie is al verkrijgbaar. De andere items liggen vanaf maart 2015 wereldwijd in de schappen.