TOP

Sexy Shoulders: vrouwelijke vormen in krachtige schouders

Deze zomer zien we een duidelijk accent op de schouders, en gezien de shows voor de winter gaat deze tendens nog wel even door…..

Wat is er aan de hand met de schouders…zijn het brede ‘powershoulders’? Nee, het is vooral de ronding die regeert, een totaal ander gevoel dan de powershoulders uit de jaren tachtig. Het is een krachtig silhouet, maar wel zacht en vrouwelijk, het gaat nu niet meer om er uit te zien als een man, maar als een sterke en sexy vrouw!

1

In de collecties van deze zomer, (Balenciaga, Balmain, Dolce&Gabanna, Ferre, Lanvin ) zien we veel overdreven schouderpartijen, maar nergens wordt het stoer of mannelijk. Ronde, zachte en duidelijk vrouwelijke uitstraling blijft behouden. De last van de wereld is te dragen op deze schouders, maar ook uithuilen heeft er een plek.

2

Ook de komende winter gebeurt er weer veel op schouderhoogte; Balmain gaat nog even door met de bijna gemuteerde rondingen en Dolce & Gabanna herhaalt de schouders op een zachtere meer -D manier. Het volume geeft geen extra breedte aan de schouder, maar meer hoogte en zachtheid.  Na onze borsten en  billen moeten we nu onze schouders maar gaan opvullen…

www.marijnobertop.nl