TOP

Scotch & Soda opent nieuwe ‘experience’ winkel

Eind december presenteert Scotch & Soda een nieuwe Amsterdams Blauw-winkel. Met als extra element ‘The Blauw Kitchen’, waar je denim in verschillende opzichten kunt beleven.

Hoelang de witte tegels in het denimlab ‘The Blauw Kitchen’ wit zullen blijven, is de vraag. Want in de nieuwste Amsterdams Blauw-vestiging van Scotch & Soda, in De Pijp in Amsterdam, kunnen klanten zelf eens het productieproces van jeans ervaren. Zoals het uitproberen, testen en kleuren van denim met indigo. Volgens het merk moet de ruimte een plek worden voor samenwerkingen en lokale artiesten die er hun werk kunnen exposeren.

Toegewijde denimwinkels

“Scotch & Soda ziet mogelijkheden voor toegewijde denimwinkels in de retailmarkt”, legt retaildirecteur Desiree Zonneveld uit. “Daarom willen we een ruimte creëren waar denimliefhebbers betrokken worden bij het maken van jeans, er dingen kunnen leren en andere fans kunnen ontmoeten.”

Blueberry bar

De gehele zaak ademt sowieso denim, mede door de winkelinrichting die is geinspireerd door denim, Japan en technieken die worden gebruikt om iconische jeans te maken. Zo is er gekozen voor crèmekleurige tegels, ongebleekt katoen voor de paskamers, bamboehout en in de vloer komt de Japanse decoratieve borduurtechniek Sashiko terug. In het midden van de winkel komt een ‘blueberry bar’, waar water met een bosbessensmaakje wordt geschonken.