TOP

Scotch & Soda debuteert op New York Fashion Week [fotoserie] *

Scotch & Soda nam afgelopen weekend voor de eerste keer deel aan de New York Fashion Week. Het merk presenteerde er de najaarscollectie 2016-2017.

Scotch & Soda debuteerde tijdens New York Fashion Week niet met een catwalkshow, maar met een collectiepresentatie geheel volgens de eigenzinnige stijl van het Amsterdamse merk. Modellen vormden in de Sir Studios in Chelsea tableau vivants in muuropeningen. Begeleid door live muziek. 

Wereldreizigersgevoel

Wondrous Wanderers heet de najaarscollectie voor 2016-2017, waarbij de ontwerpers zich lieten inspireren door verschillende plekken in de wereld, van Tibet en de Schotse hooglanden tot China en Noorwegen. Marlou van Engelen, creatief directeur bij Scotch & Soda verklaart: “Nederland is een land vol met mensen die graag de hele wereld over reizen. Maar we komen altijd terug, vol met inspiratie en schatten. Daarmee creëren we weer nieuwe zaken en maken die ons eigen. Ook Scotch & Soda laat zich graag hierdoor inspireren en leeft en droomt graag dit wereldreizigersgevoel.”  

Eclectisch beeld

Dit levert een eclectisch beeld op. Met onder meer denim workwear, city sportswear opvallende Scandinavische graphics en technische details. Blikvangers zijn daarnaast de handgemaakte poncho, die in gelimiteerde oplage verschijnt, zijden pyama’s en de uitbundige Oriëntaalse kimonoprints.

 

Scotch NYFW2016

De presentatie van Scotch & Soda in New York. 

scotchsodafw16009

scotchsodafw16006

scotchsodafw16019

scotchsodafw16022

scotchsodafw16024

scotchsodafw16027