TOP

Scotch & Soda breidt uit in Engeland en Amerika

Scotch & Soda opent deze herfst de eerste twee winkels in Groot-Brittannië. Op Westbourne Grove in het Londense Notting Hill komen een Scotch & Soda mannenwinkel en een Maison Scotch vrouwenwinkel.

Dat nieuws maakte Cushman & Wakefield bekend; door Scotch & Soda in de arm genomen voor het zoeken naar winkelpanden. Het Nederlandse merk wil in de toekomst meer winkels openen in Groot-Brittannië.

Amerika

Daarnaast gaat Scotch & Soda verder uitbreiden in de Verenigde Staten. Er moeten de komende maanden acht winkels openen in onder andere New York, Miami, Los Angeles, San Francisco en Las Vegas. Er zijn al twee franchisewinkels in New York en Miami.

Duitsland

Ook in Duitsland wil Scotch & Soda groeien. Vorig jaar gingen er winkels open in Keulen, Hamburg en Berlijn, dit jaar gevolgd door  Münster, Mannheim en een tweede winkel in Keulen. Er staan voor de korte termijn nog een aantal Duitse winkels op de planning.

Sun Capital Partners

Wereldwijd heeft Scotch & Soda ruim vijftig winkels, waarvan het merendeel in Nederland en België. In 2011 werd Scotch & Soda overgenomen door het Amerikaanse Kellwood Co., onderdeel van Sun Capital Partners. Onder het bedrijf Scotch & Soda vallen de merken Scotch & Soda, Maison Scotch, Amsterdams Blauw, Scotch Shrunk en Scotch R’Belle.