TOP

Scherper op inkoop!

Nu de economie verslechtert geeft de consument zijn geld steeds behoedzamer uit. Kleding en schoenen zijn de belangrijkste kostenposten waarop wordt bezuinigd. In het eerste half jaar is de omzet gedaald en de modebranche gaat nog zware tijden tegemoet. Het is de hoogste tijd om de strategie onder de loep te nemen, bij te stellen en scherp te zijn, ook op het gebied van inkoop.

Inkoop maakt een groot gedeelte uit van de totale kosten. Inkoop is bepalend voor het assortiment, de leverancierskeuze en onderhandeling, verdeling van het inkoopbudget, de voorraad en productbeschikbaarheid. Bedrijven die aan de slag gaan om hun inkoop te verbeteren  kunnen gemakkelijk 10% besparen. Elk detail is hierbij van belang. Wees kritisch en scherp en onderneem actie op alle punten waar het beter kan.     

Ervaren inkopers en inkoopmanagers, die het inkoopproces kunnen vereenvoudigen om efficiënter te gaan werken, weten hoe je een collectie opbouwt om een beter rendement te realiseren of hoe je aan leveranciersmanagement doet, zijn van levensbelang voor een bedrijf. Wanneer je de inkoop handiger en slimmer aanpakt wordt, bespaar je direct op kosten en maak je meer winst.

Inkopen is een vak en een belangrijke schakel in het realiseren van een beter resultaat. Ook opleiding en trainingen bieden inkoopmedewerkers meer inzicht en vaardigheden hoe er waarde toegevoegd kan worden aan het bedrijf en welke vaardigheden vergroot kunnen worden om succesvoller en scherper in te kopen.

 

www.buyingsupport.nl