TOP

Scabal maakt speciale stof voor Artsen zonder Grenzen

Scabal heeft een speciaal fonds voor Artsen zonder Grenzen opgericht. Een deel van de opbrengst uit een speciale collectie is voor het goede doel bestemd.

Scabal maakte een stof in super 120s wol met een gestreept design en de boodschap ‘Peace’,  die alleen van dichtbij te zien is. Voor elke meter die verkocht wordt doneert het merk 50 euro in een fonds dat overgemaakt wordt op een speciale rekening voor Artsen zonder Grenzen.

Over de samenwerking
Scabal meldt over de ondersteuning van het goede doel in een persbericht: “Uit gesprekken met mensen die werkzaam zijn in de social sector bleek dat ‘peace’ en ‘respect’ voor de mensheid onvoorwaardelijk zijn om verbetering te brengen. Artsen zonder Grenzen’ speelt hierin een belangrijk rol. De artsen binnen de organisatie reizen met gevaar voor eigen leven af naar gebieden waar ernstige ziektes heersen of waar zich militaire conflicten afspelen om daar medische hulp te bieden.

Over Scabal
Het bedrijf Scabal werd in 1938 opgericht in Brussel. Wereldwijd stelt het 600 personen te werk en verdeelt het zijn producten op meer dan 65 internationale markten. De activiteiten van het bedrijf kunnen opgedeeld worden in twee grote categorieën: de verkoop van 5000 stoffen en het maken van 200 maatpakken.