TOP

Sasha en Malia Obama dragen jurkjes van Dino e Lucia

Op een officiële foto die is vrijgegeven door het Witte Huis dragen de dochters van president Barack Obama en First Lady Michelle Obama ieder een jurk uit de collectie van het Franse merk Dino et Lucia.

Maarten Kokkeler van het Nederlandse kindermodeagentschap M-Agency vertegenwoordigt de collectie van Dino e Lucia sinds zomer 2008 en vertelt: “Dino e Lucia is een heel speciaal merk met een bijzondere styling. Deze jurkjes zijn afkomstig uit de lopende wintercollectie 2009. Ze kosten 169 euro.”

Maarten Kokkeler ontmoet op de Pitti Bimbo altijd de Amerikaanse importeur van Dino e Lucia. “Een heel leuk mens en zij is bevriend met de persoonlijke assistent van Michelle Obama. Zodoende weet ik dat de dochters van Obama deze jurkjes zouden dragen. Je kunt je voorstellen dat de Obama’s doorlopend kleding krijgen opgestuurd om hun dochters te kleden en het lijkt voor de handliggend dat Amerikaanse merken voorrang krijgen, maar nu is toch voor een Frans merk gekozen. Bovendien is het bijzonder dat ze allebei iets van Dino e Lucia aan hebben.”

Op de vraag wat nu de plannen zijn met Dino e Lucia reageert Maarten Kokkeler enthousiast: “Natuurlijk ga ik hier iets mee doen. Dit merkje is het snoepje in mijn collectie. Het ligt nu al bij enkele hele goede klanten in Nederland.”

De foto van de familie Obama in de Green Room van het Witte Huis werd genomen door de fotografe Annie Leibovitz.