TOP

Samenwerking Brandboxx Almere en HKU

Brandboxx Almere en de modeafdeling van de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht (HKU) zijn een samenwerkingsproject aangegaan, waarbij derdejaars studenten de strijd met elkaar aangaan om het beste ontwerp.

De studenten uit het derde jaar van de Fashion Design-opleiding van de HKU zullen de competitie met elkaar aangaan. De studenten van Fashion Communication van de HKU zorgen voor de presentatie van deze collecties tijdens het proces.

Jeans 

De studenten moeten een collectie ontwikkelen met als uitgangspunt jeans. Vanaf oktober tot en met januari 2013 zullen bezoekers van Brandboxx Almere de ontwikkelingen op de voet kunnen volgen via presentaties van de verschillende ontwerpen in het inkoopcentrum. Half februari 2013 wordt tijdens een event de ‘Brandboxx Fashion Award’ uitgereikt aan het beste ontwerp.

Kloof

“Doel van het project voor de studenten is de kloof tussen creatie en commercie binnen de mode-industrie te dichten”, licht Wim Ewals (hoofddocent Hogeschool van de Kunsten Utrecht) de samenwerking toe. “Aan de ene kant verdiepen de studenten zich in de mogelijkheden van draagbaarheid en in de kunst van het collectioneren. Aan de andere kant worden tijdens enkele bijeenkomsten met exposanten en merken binnen Brandboxx Almere de studenten op een informele manier bekendgemaakt met hun zienswijze op collecties.”